GERİ

1 ÖĞRETMEN 1 ŞEHİR PLANCISI: MEKANSAL FARKINDALIK ATÖLYESİ

Haziran 1, 2020

 

 “1 Öğretmen 1 Şehir Plancısı: Mekansal Farkındalık Atölyesi”nde mekanla ilişkimizi tartışmaya açtık. Barış kültürü ve şiddetsiz iletişimi kurgulamak adına mekanı nasıl kullanabileceğimizi de keşfedeceğimiz 1 Öğretmen 1 Şehir Plancısı atölyesi, 1 Haziran Pazartesi günü Zoom üzerinden gerçekleşti. Atölyenin yürütücülüğü, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Yasemin Gültekin ve Şehir Plancısı Gizem Kıygı tarafından üstlenildi. 

1 Öğretmen 1 Disiplin, bir öğretmen ve farklı disiplinden bir kişinin bir arada geliştirdiği ve disiplinlerarası etkileşimin eğitime nasıl katkı sunabileceğini ortaya koyduğu atölyelerdir.

 

Yasemin Gültekin Hakkında

Yasemin Gültekin 2008 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu.13 senedir çeşitli özel kurumlarda PDR Uzmanı olarak görev yapan Yasemin Gültekin Çocuklar ve Şiddetsiz İletişim, Çocuklar ve Felsefe konuları ile yakından ilgilenmektedir. İlkokul Düzeyinde Çatışma Çözümü ve Akran Arabuluculuk Programı uygulamaları yapmaktadır. Eskişehir Gelişim Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir.

 

Gizem Kıygı Hakkında

Şehir plancısı ve kent tarihçisi. Gizem Kıygı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden 2012 yılında mezun olmuş, kent tarihi alanında tamamladığı teziyle Boğaziçi Üniversitesi, ATA Enstitüsü yüksek lisans derecesini 2019'da almıştır. 2011 yılından bu yana birçok farklı kolektif grup ve dernek aracılığıyla çocuklarla mekansal ve kentsel haklara ilişkin atölye çalışmaları gerçekleştirmekte, çocukların mekansal karar ve tasarım süreçlerine katılımı için yöntemler geliştirmektedir. Açık Radyo'da geniş çerçevede kent hakkını odak alan Yerden Yüksek programını hazırlayıp sunmaktadır. Kurucusu olduğu Şehir Dedektifi inisiyatifiyle atölye çalışmaları gerçekleştirmeye, çocuklarla birlikte şehir üzerine düşünmeye ve üretmeye devam etmektedir.

 

 

Tarih
2020-06-01 17:30 - 19:30
╲╱