GERİ

KORONA GÜNLERİNDE ÖĞRETMEN OLMAK

Mayıs 27, 2020

 

Covid-19 salgını nedeniyle yaşanan zor günlerde, çeşitli araştırmalar, öğretmenlerin en sık yaşadıkları duyguların kaygı, endişe, korku, belirsizlik, üzüntü olduğunu gösterdi. Ayrıca bu dönemde veli-öğretmen işbirliği, online eğitim ve ilişki, zaman düzenlemeleri diğer önemli noktalar olarak ortaya çıktı. 

27 Mayıs Çarşamba gerçekleşen Karşılaşmalar serisinin yenisi, “Korona Günlerinde Öğretmen Olmak”da, Porta Eğitim ve Danışmanlık’tan Serkan Kahyaoğlu’nun konuşmacılığında, toplumsal bir travma olarak yaşanan salgının yarattığı hüzün ve yasın 5+1 aşaması, yapılandırma ihtiyacı ve yeni duruma göre öğretmenlerin ilişki ve zamanlarını düzenlemeleri ve öğretmenlerin bu dönemde yaşadıkları duyguların altında yatan ihtiyaçlar üzerine tartıştık. Aynı zamanda anlam yaratma ve öğretmenin sosyal, duygusal, zihinsel, bedensel kaynakları gibi konuları salgın ile baş etme yöntemleri bağlamında ele aldık. Öğretmen-veli iş birliğinde sınırlar ve dayanışma ve online eğitimde iç motivasyon ve bütünleştirme gibi konuları da ele aldığımız bu karşılaşmalar etkinliğinde moderasyonu ise Değişim Elçisi Meriç Dönmez üstlendi.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.

 

 

Serkan Kahyaoğlu Hakkında

Serkan Kahyaoğlu, Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümü mezunudur. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans yapmıştır. Uluslararası geçerliliği olan Transaksiyonel Analiz ekolünün eğitimini almış, eğitim ve psikoterapi çalışmalarında bu yaklaşımı kullanmaktadır.

Meslek hayatı boyunca bir yıl devlet okulunda, beş yıl Koç Özel İlköğretim ve Lisesinde psikolojik danışmanlık, Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nda altı yıl eğitimden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı yapmıştır. Yetişkin ve ergenlere yönelik program geliştirme ve uygulama alanında uzmandır. Serkan Kahyaoğlu Van Depremi sonrası Van’da Aile Çocuk Travma Merkezinin kurulmasını ve çalışmalarının koordinasyonunu yürütmüştür. Ayrıca Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Farklılıklara Saygı, Geribildirim Yöntem ve Teknikleri, İletişim Becerileri, Grup Yönetimi, Eğitici Eğitimi konularında içerik geliştirmiş ve uygulamıştır. 

Porta’nın genel yönetimini üstlenen ve kurucu ortaklarından olan Serkan Kahyaoğlu, 1996 yılından beri eğitim-danışmanlık ve psikoterapi alanında çalışmaktadır. Özellikle ergen, genç ve yetişkinlerle çalışan Serkan Kahyaoglu ebeveynlere yönelik danışmanlık ve çift terapisi de yapmaktadır. Psikoterapi alanında yoğun olarak kaygı, ilişki sorunları, depresyon alanlarında deneyime sahiptir.

 

Meriç Dönmez Hakkında

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim Bölümünü 1998 yılında tamamladı. Bir süre banka ve özel kurumlarda çalıştı. 2002 yılında MEB’de Özel Eğitim

Öğretmenliği’ne başladı. Halen Rehberlik Öğretmen olarak çalışmaktadır. Bunun yanında AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı), Baba Destek Programı eğitimcisi ve saha danışmanı, ÖRAV(Öğretmen Akademisi Vakfı) Kısmi Zamanlı Eğitimci, İyi Babalar Platformu babalık savunuculuğu üzerine yetişkin eğitimi alanında çalışmakta; Öğretmen Ağı’nda Değişim Elçisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Tarih
2020-05-27 16:00 - 17:30
╲╱