GERİ

UYGULAMALI BİLİM EĞİTİMİ: DENEYİMLER VE GELİŞTİRME ALANLARI

Mayıs 16, 2020

 

Çocukların, bilimsel bilgiyi edinme yolunda ihtiyaç duydukları uygulamalı bilim eğitimini öğrenme ortamlarında daha nitelikli kullanabilmek için, öğretmenlerin ihtiyacı nedir? 

16 Mayıs Cumartesi çevrimiçi olarak gerçekleşen buluşmanın moderatörlüğünü Eğlenceli Bilim ekibinden Fulya Koyuncu ile, Değişim Elçisi Deniz Aydemir üstlendi.

Dijital Deneyim Paylaşımı, öğretmenlerin, ortak bir tema etrafında duygu ve düşüncelerini, görüş ve deneyimlerini, gözlemlerini ve sınıf içi pratiklerini paylaştıkları etkinliklerdir. Etkinlikler Türkiye’nin her yerinden katılıma açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjan ile kısıtlıdır.



Deniz Aydemir Hakkında

Deniz Aydemir 1984 yılında doğdu.2002 yılında Sinop Anadolu Öğretmen Lisesi'nden, 2006 yılında Marmara Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. 2007 yılında öğretmenliğe başladı ve halen bir özel okulda Fen Bilimleri Öğretmeni olarak görev yapıyor. Öğrencilerin sorgulama becerilerini geliştirecek deneyimler yaşamalarının önemine inanıyor, ders içeriklerini hazırlarken argümantasyon tabanlı bilim öğrenme yaklaşımından faydalanıyor. Çocuklar İçin Felsefe ve Yaratıcı drama alanlarında çalışmalar yapan Deniz aynı zamanda Öğretmen Ağı Değişim Elçisi.


Fulya Koyuncu Hakkında

1985 yılında Ankara’da doğdu. Marmara Üniversitesi Biyoloji Öğretmenliği bölümünden mezun oldu, doktora eğitimini ODTÜ’de tamamladı. Eğitim politikası, eğitimde etki değerlendirme, fen eğitimi başta olmak üzere farklı alanlarda, çeşitli STK’larda çalışmalar yürüttü. Eğitimin öğretmenlerin liderliğinde ve kolektif etki hedefiyle dönüşeceğini inanıyor. Eğlenceli Bilim ekibinin bir parçası olarak, tüm çocukları bilimin heyecanlı ve keyifli dünyasıyla buluşturmanın yollarını arıyor.



 

 

 

Tarih
2020-05-16 13:00 - 15:00
╲╱