OKULLARDA POZİTİF PSİKOLOJİ UYGULAMALARI
Mayıs 13, 2020
Sınav odaklılık, çocukların akademik başarısına vurgu yapılması; mutluluk, yaşam doyumu, minnettarlık, cesaret, kendini toparlama gücü, azim gibi duyuşsal gelişimle ilgili özelliklerin geri planda kalmasına sebep olabiliyor. Pozitif psikoloji hareketi ile ruh sağlığı alanında daha önceden göz ardı edilen olumlu kişilik özellikleri ve bireylerin güçlü yanları önemseniyor. Peki pozitif psikoloji kavramı ve uygulamaların eğitimdeki yeri nedir?
“Okullarda Pozitif Psikoloji Uygulamaları” başlıklı Dijital Karşılaşmalar etkinliği, Şerife Işık’ın konuşmacılığı ve Değişim Elçisi Sibel Tosuner’in moderatörlüğünde gerçekleşti. Karşılaşmalar etkinliği, 13 Mayıs'ta çevrimiçi olarak gerçekleşti.
Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.
Şerife Işık Hakkında
Gazi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Anabilim Dalı öğretim üyesidir. Okullarda Pozitif psikoloji uygulamaları ve karakter güçleri alanlarında çalışmaları devam etmektedir.
Sibel Tosuner Hakkında
Aydın’da MEB’e bağlı bir devlet okulunda Psikolojik Danışman olarak görevini yürütmektedir. 2 yıl önce Öğretmen Ağ’ına dahil olmuş ve Değişim Elçisi olarak çalışmalarını yürütmektedir.