GERİ

EĞİTİM ADINA SORGULADIKLARIMIZ

Mayıs 07, 2020

 

“Pandemi sürecinde gözlediğimiz insani tepkiler, davranışlar bize eğitim adına ve kazanmayı, kazandırmayı hedeflediğimiz beceriler adına ipuçları veriyor mu? Bu süreçte uyguladığımız uzaktan eğitim, örgün eğitimimizin yansımaları; kullandığımız yöntemler ve yaklaşımlar bize neler söylüyor? Bu paylaşımda, yıllar boyunca konuştuğumuz becerileri ve soruları, yaratıcı problem çözmenin ilkeleri ve İngiltere’den gördüğümüz örneklerle ele aldık.”

“Eğitim Adına Sorguladıklarımız” başlıklı etkinlikte, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Mine Aksar moderasyonu üstlenirken, Eğitimci Melih Gündüz konuşmacı olarak yer aldı. Çalışma içerisinde, uzaktan eğitimde nasıl bir süreç deneyimlediğimiz üzerine tartıştık. İçinden geçtiğimiz süreçte yürütülen eğitim çalışmalarını uzaktan eğitimin ilkeleri ile mukayese ederek, Covid-19 salgını süresince öğrendiklerimiz ile 21. Yüzyıl becerileri olarak ifade edilen beceri setlerini değerlendirdik. Bu Karşılaşmalar etkinliği, 07 Mayıs Perşembeçevrimiçi olarak gerçekleşti. 

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.

 

Melih Gündüz Hakkında:

Melih Gündüz, Kimya Mühendisi olarak mezun olduktan sonra mühendis değil öğretmen olmaya karar verdi. Hayatına giren tiyatronun ve Çağdaş Drama Derneği’nden aldığı Yaratıcı Drama Eğitimi’nin öğretmenliğine olan katkısını gördükten sonra Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okudu.

Öğretmenin ‘Öğrenme Tasarımcısı’ olması gerektiği düşüncesi ile öğrenme teorileri, öğretim yöntemleri ve öğretmen gelişimi üzerine çalışıyor. Aynı zamanda genel eğitim sistemlerinin şimdiki durumu ve geleceği üzerine araştırmalar yapıyor.

İstanbul’da bir okulda Eğitim Koordinatörlüğü yaparken İngiltere’ye taşındı. Halen görevine İngiltere’den devam ediyor. İngiltere’deki eğitim ile ilgili her şeyi gözlemleyip, gördüğü iyi örnekleri paylaşıyor. Bu örnekler üzerinden daha iyi örnekler üretmek için çabalıyor.

Mine Aksar Hakkında:

1989 yılında Hatay’ın İskenderun ilçesinde doğdu. İlk, ortaokul ve lise öğrenimini Hatay’da tamamladı. 2011 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünde lisansını tamamladıktan sonra aynı yıl İstanbul’a atandı. Öğretmenliğinin sekizinci yılında Yeşilköy Ermeni İlkokulu’nda Türkçe Öğretmenliği yapmaktadır. Aynı zamanda Yaratıcı Drama Sertifika Programını tamamladı. Çağdaş Drama Derneği gönüllüsü olarak çeşitli gönüllü çalışmalarda bulunmaktadır.

 

 

 

Tarih
2020-05-07 17:00 - 18:30
╲╱