GERİ

DUYGU DUVARI

Nisan 30, 2020

 

Çocukların duygularını ifade etmek için gündelik hayatlarında kullandıkları duygu dağarcıklarının oldukça sınırlı olması, hem kendilerinin hem de akranlarının ne hissettiklerinin farkına varmalarını da kısıtlıyor. Kendilerinin ve birbirlerinin duygularına yönelik farkındalıklarının düşük olması okullardaki akran zorbalığını da artırıyor. Peki, "Çocukların, tüm duyguları ile birer birey olarak görünür olmalarını nasıl sağlayabiliriz?”

Yaratıcı Problem Çözme Programı sürecinde Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisi ile geliştirilen, çocukların ifade becerilerini ve duygu dağarcıklarını geliştirmeyi, çevresine karşı hassasiyetini ve farkındalığını artırmayı amaçlayan “Duygu Duvarı” çözümü, Değişim Elçilerinden Esin Yılmaz tarafından öğrencileriyle uygulama yapmak isteyen 20 öğretmen ile birlikte dijital olarak yürütüldü.

Öğretmenden Öğretmene atölye, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir.

 

Esin Yılmaz Hakkında

1982 yılında Sinop’ta doğdu. 1999 yılında Sinop Anadolu Öğretmen Lisesi’nden, 2003 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliğinden mezun oldu. Sinop’ta başladığı görevine İstanbul’da devam etmektedir. 2019 yılı itibari ile okulda çalışmayı bırakmış öğrenci ve veli koçluğu, yetişkin eğitimi alanlarında çalışmaya devam etmektedir. Öğretmen Ağı Değişim Elçisi ve (EKİP) Eğitimde Kalite ve İşbirliği Platformu’nda eğitim danışmanıdır. Dezavantajlı bölgeler ve çocuklar için farkındalık yaratmak adına projelerde ve sivil toplum kuruluşlarında gönüllü çalışmalarına devam etmektedir. Tasarım odaklı düşünme, aktif öğrenme ve düşünme becerilerini geliştirme yolları, oyun ile öğrenme, barışçıl ve kapsayıcı eğitim konularında çalışmakta, derinleşmek için öğrenme yolculuğuna devam etmektedir.

 

 

 

 

Tarih
2020-04-30 16:00 - 18:00
╲╱