GERİ

SANDVİÇİNİ NASIL SEVERSİN?

Nisan 28, 2020

 

Öğrencilerin bir gruba dahil olma durumları sosyal kabullerinde en belirleyici faktörlerden biri. Bir gruba dahil olamayan öğrenciler ve dahil olan öğrenciler arasında görünmez bir güç dengesi oluşuyor ve öğrenciler bir güçsüzün varlığını gördüğünde kendilerini güçlü hissediyor. Bu sebeple her grup kendi "güçsüz"ünü yaratıyor. Peki “Okullarımızda, her öğrencinin bir başkasının güçsüzlüğüne ihtiyaç duymadan kendini güçlü hissedebileceği alanları nasıl yaratabiliriz?”

“Sandviçini Nasıl Seversin?” buluşmasında, okul ikliminde ilişkisel şiddeti azaltmaya yönelik çözüm önerilerini ve deneyimlerimizi paylaştık. Öğretmen Ağı’nın uzun soluklu programı Yaratıcı Çözme Programı kapsamında öğretmenler tarafından üretilen çözümlerden biri olan “Sandviçini Nasıl Seversin?”, 28 Nisan Salı günü, çevrimiçi olarak gerçekleşti Etkinliğin moderasyonunu ise, Değişim Elçileri Havva Bilgin ve Sibel Yaşin tarafından üstlendi.

Dijital Deneyim Paylaşımı, öğretmenlerin, ortak bir tema etrafında duygu ve düşüncelerini, görüş ve deneyimlerini, gözlemlerini ve sınıf içi pratiklerini paylaştıkları etkinliklerdir. Etkinlikler Türkiye’nin her yerinden katılıma açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjan ile kısıtlıdır.

 

Havva Bilgin Hakkında

Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde tamamladı. 2003 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nda İngilizce Öğretmeni olarak göreve başladı. 2014 Yılında Çağdaş Drama Derneği Yaratıcı Drama Liderliği eğitimine başladı. 2017 yılında yaratıcı drama yöntemiyle İngilizce okuma projesini gerçekleştirdi ve liderlik eğitimini tamamladı. Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen seminerlerinde İngilizce öğretmenleriyle atölye çalışmaları yaptı. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen Akademileri bünyesinde "Eğitimde Drama Teknikleri" eğitimi verdi. 2019 yılında MEB tarafından verilen Eğitimde Drama Eğitici Eğitimi kursuna katıldı. 2018 yılından bu yana Öğretmen Ağında Değişim Elçisi olan Bilgin, halen Üsküdar Capitol Ortaokulu’nda İngilizce Öğretmeni olarak görev yapmaktadır.


Sibel Yaşin Hakkında 

Lisans eğitimini Süleyman Demirel Üniversitesi Müzik Öğretmenliği’nde, yüksek lisans eğitimini ise Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Okul Yönetimi alanında tamamladı. Mozarteum Üniversitesi Orff Enstitüsü yaz okulu kursuna katıldı. Müzik öğretmenliğinde engelli bireylerle çalışmaya başladı. 2012 yılından beri devlet okullarında görev yapmakta olan Yaşin, Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Özel Eğitimde Müzik Sınıflarının Tasarlanması” çalıştayında görev aldı. 2019 yılında düzenlenen 1 Öğretmen 1000 Ritim Projesi kapsamında düzenlenen kurslara katıldı. Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir. 

 

Tarih
2020-04-28 15:00 - 16:30
╲╱