GERİ

ADIM ADIM YARATICI PROBLEM ÇÖZME: 1.ADIM - TASARIM ODAKLI DÜŞÜNME PRENSİPLERİ

Nisan 20, 2020

Saat: 16:00-18:00

"Her gün karşılaştığımız problemleri yeni bir bakış açısıyla çözmek mümkün mü? 

Yaratıcı Problem Çözme (YPÇ) Programı, ortak bir probleme çözüm üretmek üzere Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinden yararlanılan ve öğretmenlerin gruplar halinde çalışarak belirlenen bir probleme yönelik çözüm ürettikleri atölye serisidir. Program aracılığıyla öğretmenler, her gün karşılaştıkları problemlere farklı bir bakış açısıyla yaklaşır ve kendi problemlerine yaratıcı çözümler geliştirmek için yeni bir yöntem öğrenir. 

Yaratıcı problem çözme becerisinin yaygınlaşması ve programının çevrimiçi kanallarda da sürmesini sağlamak için, yeni ve dijital bir öğrenme deneyimi serisi tasarlandı. 20 Nisan 2020 Pazartesi günü, saat 16:00 - 18:00 arasında Değişim Elçilerinden Meriç Dönmez ve Mine Aksar yürütücülüğünde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek olan serinin ilk “Öğretmenden Öğretmene” atölyesi, Tasarım Odaklı Düşünme Prensipleri'ne odaklanacak. Atölye, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir ancak katılım 20 kişilik kontenjanla sınırlıdır. 


Peki, atölye serisine katılmak için izlemeniz gereken adımlar nelerdir?

  1. Atölye, etkileşimli bireysel ve grup egzersizleri içerir. Atölyeye aktif katılım gösterebilecek katılımcıların başvurması gerekmektedir.
  2. Atölyeye başvurmadan önce içeriğin ve sürecin gelişmesi ve etkisinin görünür kılınması için önem teşkil eden anket soruları cevaplamanız gerekmektedir. Ankete buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
  3. Anketi doldurduktan sonra şu an bulunduğunuz sayfanın aşağısında yer alan “etkinliğe başvur” butonuna tıklamanız gerekmektedir.
  4. Başvuruların sonuçları, branş ve kademe çeşitliliği ve cinsiyet dengesi göz önüne alınarak 19 Nisan Pazar günü e-posta yoluyla yapılacaktır. 
  5. Atölye ardından iletilen anketi dolduran katılımcılara, hem diğer “Adım Adım Yaratıcı Problem Çözme” atölyelerine katılım önceliği tanınacak hem de “Yaratıcı Problem Çözme: Anlama Adımı” kitapçığı iletilecek. 

Öğretmenden Öğretmene atölye, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir.

Besime Büşra Karakoyun Hakkında

Ankara doğumlu olan Karakoyun, ilkokuldan liseyi bitirene kadar Mersin’de eğitim gördü. Üniversite eğitimini Gazi Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nde tamamladı. Lisans eğitiminin ardından, Ankara’da farklı özel okullarda öğretmenlik yaptı. Halen, özel bir kurumda okul öncesi öğretmeni olarak çalışmaktadır. Karakoyun, öğrencilik yıllarından bu yana TEGV başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü faaliyetlerde bulunmaktadır.

Sedanur Ünlüoğlu Hakkında

Ankara doğumludur ve eğitim-öğretim hayatının da büyük kısmı Ankara’da geçmiştir. Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitiren Ünlüoğlu yüksek lisansını da aynı üniversitede tamamladı. Yüksek lisans döneminde çeşitli özel kurumlarda çalıştıktan sonra 2006 yılında MEB ‘ de öğretmenliğe başladı. Halen MEB’de görevine yönetici olarak devam etmektedir. Öğretmenlik hayatını değiştiren en büyük adımın Çağdaş Drama Derneği ile tanışmak olduğunu belirten Ünlüoğlu hala öğrencileriyle fırsat buldukça drama atölyeleri yapmakta ve yurt içi ve yurt dışı proje faaliyetlerini yürütmektedir.

 

 

Tarih
2020-04-20 16:00 - 18:00
╲╱