GERİ

İNSAN - HAYVAN İLİŞKİSİNİ YENİDEN DÜŞÜNMEK

Nisan 9, 2020

Covid-19 Salgını günlerindeki tartışmalar, doğa ve hayvanlarla ilişkimiz daha geniş bir çerçeveden ele almamız gerektiğini gösterdi. 

“İnsan-Hayvan İlişkisini Yeniden Düşünmek” buluşmasında, yakın zamanda yayımlanan “Türkiye'nin Yakın Tarihinde Hayvanlar: Sosyal Bilimleri İnsan Olmayanlar Açmak” kitabı çerçevesinde Sezai Ozan Zeybek ile buluştuk. Hayvan-insan, kır-kent, üretim-tüketim ilişkilerinin nasıl değiştiğini ele aldığımız etkinlikte, bilhassa üç grup hayvanla olan ilişkilerimize odaklandık: Aile ferdi olarak bizimle yaşayan evcil hayvanlar (kedi-köpek...), etinden-sütünden faydalanılan canlılar (inek-koyun-tavuk...) ve yabanî hayvanlar. Diğer bir deyişle, bu canlılarla kurduğumuz ilişkilerin enerji sistemleri ve dünyayı anlama süreçlerimizle bağlantısı üzerine düşündük.

Sezai Ozan Zeybek’in konuşmacı ve Değişim Elçilerinden Mine Aksar’ın moderatör olduğu Karşılaşmalar etkinliği, 9 Nisan Perşembe çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.

 


Sezai Ozan Zeybek Hakkında

Beşerî coğrafyacı. Berlin’deki Forum Transregionale Studien’de araştırmacı olarak çalışıyor. Türkiye’nin Yakın Tarihinde Hayvanlar: Sosyal Bilimleri İnsan Olmayanlara Açmak  isimli bir kitabı var. Özgürüz Radyo’da bir çevre programı yapıyor, gazetelerde-dergilerde yazıyor ve çiziyor. Ayrıca beş çocuk kitabının yazarı. Akademik olmayan, gündem dışı yazılarını koyduğu bir blogu bulunuyor: http://ozanoyunbozan.blogspot.com/


Mine Aksar Hakkında

1989 yılında Hatay’ın İskenderun ilçesinde doğdu.İlk, ortaokul ve lise öğrenimini Hatay’da tamamladı.2011 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünde lisansını tamamladıktan sonra aynı yıl İstanbul’a atandı.Öğretmenliğinin sekizinci yılında Yeşilköy Ermeni İlkokulu’nda Türkçe Öğretmenliği yapmaktadır.Aynı zamanda Yaratıcı Drama Sertifika Programını tamamladı.Çağdaş Drama Derneği gönüllüsü olarak çeşitli gönüllü çalışmalarda bulunmaktadır.

 

 

 

 

Tarih
2020-04-09 17:00 - 18:30
╲╱