GERİ

OYUN OKURYAZARI OLMAK

Nisan 6, 2020

 

Oyun ve çocuk yaygın olarak birbirini çağrıştırsa da, aslında oyun tüm zamanların ve her yaştaki insanın  vazgeçilmezi, keyif aldığı çok özel bir uğraşı olarak evrensel bir önem taşımaktadır. Özellikle zorlu zamanların, bilinmezliğini, yaşattığı güven eksikliğini, aidiyet duygusuna duyulan gereksinimi tatmin etmede, oyunun iyileştirici gücünden yararlanmak gerekir. Oyunun hayatımıza şifa getireceği kesin. 

Karşılaşmalar serisinin yenisi, “Oyun Okuryazarı Olmak” başlıklı Dijital Karşılaşmalar etkinlikte oyun okuryazarlığını ve oyunun iyileştirici gücünü tartıştık. Belma Tuğrul’un konuşmacı ve Değişim Elçilerinden Nuray Ardıç’ın moderatör olduğu Karşılaşmalar etkinliği, 6 Nisan'da çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.


Belma Tuğrul Hakkında 

1960  yılında İstanbul'da  doğan Tuğrul, okul hayatına İstanbul'da  başlamış ve ardından üniversite öğrenimi  dahil tüm okul hayatını Ankara’da geçirmiştir.  Lisans ve lisansüstü öğrenimini Hacettepe Üniversitesinde  tamamlamıştır. Henüz lise öğrencisi iken anaokulu öğretmeni olmaya  karar veren Belma Tuğrul, 1983 yılında Hacettepe Üniversitesinde Çocuk  Gelişimi ve Eğitimi Bölümünden mezun olmuş, 1986 yüksek lisans , 1993 doktora derecesini almıştır. Tuğrul, 1995 yılında doçent, 2003  yılında ise okul öncesi eğitimi alanında profesör olmuştur. Belma Tuğrul, akademik kariyeri süresince teorik ve uygulama alanındaki  çalışmalarını eş zamanlı olarak, sürdürerek, uygulama alanındaki gözlemlerini ve deneyimlerini öğretmen ve anne baba eğitimleri ile paylaşmaktadır. Belma  Tuğrul, 2013- 2015 yılları arasında Amerika Birleşik Devletlerinde Penn- State Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur. Halen İstanbul  Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi olan Tuğrul, KKTC’de Uluslararası Final Üniversitesi’nde de okulöncesi öğretmenliği programlarında dersler vermektedir. Uluslararası  Oyun Birliği -IPA Türkiye temsilcisi olan Belma Tuğrul, her platformda yaptığı oyun savunuculuğu ile de tanınmaktadır.  

Nuray Ardıç Hakkında

1975’te Ankara’da oğan Ardıç, Pamukkale Üniversitesi Anaokulu Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. MEB okullarında çeşitli illerde görev yaptı. 2018 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler Ön Lisans bölümünden mezun oldu. Çağdaş Drama Derneği'nde yaratıcı drama; Medeniyet Üniversitesi’nde Çocuklarla Felsefe Kolaylaştırıcı Eğitimi, Uygulamalı Tiyatro Eğitimi, Türk Hava Kurumu Model Uçak Eğitmenliği, İzci Liderliği Eğitimi Robotik Kodlama Eğitimi, Ardino Eğitimi ve Stem eğitimlerine katıldı. İstanbul Öğretmen Akademilerinde Erken Çocukluk Dönemi Akademi koordinatörü olarak çalışmalarını sürdürmektedir

 

 

 

 

Tarih
2020-04-06 16:00 - 17:30
╲╱