DUYGUSAL İLK YARDIM
Mart 30, 2020
Saat: 16:00-17:30
Duygusal ilk yardım, kişinin zor bir hayat deneyimi yaşadığında kendine uygulayabileceği bir beceri setidir. Temel unsurları kendine iyi bakmak, mindfulness ve empati.
Karşılaşmalar serisinin yenisi, “Duygusal İlk Yardım” başlıklı Dijital Karşılaşmalar etkinlikte duygusal ilk yardımın temel kavramlarının üzerinden geçecek; kaygı, düşünce sarmallarında kaybolma gibi spesifik durumlarda neler yapabileceği hakkında konuşarak kendimize ve çevremizdekilere nasıl destek olabileceğimizi tartışacağız. Klinik psikolog, dışavurumcu sanat terapisti ve öğretim görevlisi Suzi Amado’nun konuşmacı ve Değişim Elçilerinden Meriç Dönmez'in moderatör olacağı Karşılaşmalar etkinliği, 30 Mart Pazartesi günü 16:00 - 17:30 saatleri arasında çevrimiçi (webinar) olarak gerçekleşecek.
Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır. Lütfen başvurmayı unutmayın!
Dijital Karşılaşmalar’a Nasıl Katılabilirim?
Dijital Karşılaşmalar için Zoom isimli aracı kullanıyoruz. Bu sayede, Türkiye’nin neresinde olursanız olun cep telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan bağlanarak etkinliğe katılabilirsiniz.
Aşağıda süreci kolaylaştıracak bilgileri bulabilirsiniz. "Etkinliğe Kayıt ol" butonuna tıklayıp kaydınızı gerçekleştirdikten sonra, Dijital Deneyim Paylaşımı için onay e-postası gelecektir. Onay e-postasında, etkinliğin zamanı geldiğinde tıklayarak Dijital Deneyim Paylaşımı’na katılabileceğiniz bir link yer alıyor. Daha detaylı bilgi için aşağıdaki yönergeleri inceleyebilirsiniz.
- Bilgisayarda Zoom nasıl kullanılır? Rehberine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
- Zoom’u telefonunuza indirdikten sonra nasıl kullanacağınızı anlatan rehbere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
- Eğer webinara telefonunuzdan kullanacaksanız, öncelikle Zoom’u telefonunuza indirmeniz gerekiyor. Telefonunuz Android ise (Samsung, Huawei, Nokia vb.), buradaki linke tıklayarak Google Play’den; iPhone ise buradaki linke tıklayarak Apple Store’dan Zoom’u indirebilirsiniz.
Suzi Amado Hakkında
Klinik psikolog, dışavurumcu sanat terapisti ve öğretim görevlisi Suzi Amado, Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu. Amado Master derecesini Ortadoğu Teknik Üniversitesi Klinik Psikoloji Bölümü’nden aldıktan sonra bir süre İstanbul’da çeşitli kurumlarda çalıştı. 2009 yılında Dışavurumcu Sanat Terapisi eğitimi için California Institute of Integral Studies’e gitti. Programın son yılında kanser, karaciğer nakli ve yoğun bakım hastalarıyla çalıştı. Birey odaklı terapi, yönlendirilmiş imgeleme ve dışavurumcu sanat terapisi alanlarına yoğunlaştı. Programı bitirdikten sonra İstanbul’a döndü ve 2013’ten bu yana burada mesleğini bağımsız olarak sürdürüyor, sanat terapisi, dugusal ilk yardım ve mindfulness çalıştayları ve eğitimleri düzenliyor ve terapi alanında gerek lisans gerek yüksek lisans öğrencilerine mentorluk yapıyor. Mef ve Yeditepe Üniversitelerinde yarı zamanlı öğretim görevlisi. Empati, dışavurumcu sanat ve farkındalığın iyileştirici gücüne inanıyor.
Meriç Dönmez Hakkında
Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim Bölümünü 1998 yılında tamamladı. Bir süre banka ve özel kurumlarda çalıştı. 2002 yılında MEB’de Özel Eğitim Öğretmenliği’ne başladı. Halen Rehberlik Öğretmen olarak çalışmaktadır. Bunun yanında AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı), Baba Destek Programı eğitimcisi ve saha danışmanı, ÖRAV (Öğretmen Akademisi Vakfı) Kısmi Zamanlı Eğitimci, İyi Babalar Platformu babalık savunuculuğu üzerine yetişkin eğitimi alanında çalışmakta; Öğretmen Ağı’nda Değişim Elçisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.