GERİ

DİJİTAL OKURYAZARLIK VE ÇEVRİMİÇİ GÜVENLİK

Mart 24, 2020

 

Fiziksel olarak öğrencilerimiz ve meslektaşlarımız ile buluşamadığımız bu günlerde, eğitime dair her konu dijital dünyaya taşınıyor. Dijital araçları etkin ve güvenli kullanabiliyor muyuz?

Öğretmenlerin dijital okuryazarlık becerilerinin artırılması, dijital araçların kullanması, internette yer alan yanlış bilginin tespiti ve doğrulanması, dijital araçların eğitimde yer alması, dijital araçlarla içerik üretme aşamaları gibi konuları kapsayan bir eğitim düzenlendi. Eğitim Facebook BlueJeans canlı yayın linki ile gerçekleşti.

Karşılaşmalar serisinin yenisi, “Dijital Okuryazarlık ve Çevrimiçi Güvenlik” başlıklı Dijital Karşılaşmalar etkinliğinde, dijital araçları eğitimde nasıl kullanabileceğimizi, dijital araçlarla içerik üretmeyi keşfederken, internette yer alan yanlış bilginin tespiti ve doğrulanması üzerine de tartıştık. Tolga Karaman’ın konuşmacı ve Değişim Elçilerinden Gökhan Karaosmanoğlu’nun moderatör olduğu Karşılaşmalar etkinliği, 24 Mart Salı günü çevrimiçi (webinar) olarak gerçekleşti.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır.

 

Tolga Karaman Hakkında 

Teknoloji ve İnsan Kolejleri’nde Eğitim Teknolojileri Koordinatörü olarak çalışmakta olan Tolga Karaaman, 2012 yılında başladığı Habitat Derneği gönüllülük serüveninde 8 yılda 20.000’den fazla kişiye gönüllü olarak teknoloji eğitimleri verdi. 2016 yılında Microsoft'un Teknolojiyle Harikalar Yaratan Öğretmenlerinden biri olarak seçilen Karaman, lise seviyesinde ders verdiği öğrencilerini de gönüllülük serüvenine katarak birlikte birçok sosyal sorumluluk projeleri yürütüyor.

Eğitimde dijital dönüşüm üzerine çalışmalar yürütmekte olan Karaman, aynı zamanda yapay zeka teknolojileri, makine öğrenmesi ve sanal gerçeklik teknolojileri üzerine de çalışmalar yapıyor.

 

Gökhan Karaosmanoğlu Hakkında 

Bilişim Teknolojileri ve yaratıcı drama eğitmeni olarak görev yapmakta olan Gökhan Karaosmanoğlu, teknoloji ve drama, siber zorbalık, yaratıcılık, müzede drama, mülteci çocuklarla drama gibi alanlarda faaliyetler yürütmekte ve farklı gönüllü çalışmalarda görev almaktadır.  Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü’nden mezun olan Karaosmanoğlu, 2015 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Yaratıcı Drama yüksek lisans programını bitirmiş ve halen aynı üniversitede Güzel Sanatlar Eğitimi alanında doktora eğitimine devam etmektedir. Çağdaş Drama Derneği üyesi olan Karaosmanoğlu Şişli Mehmet Pısak Anadolu Lisesi’nde Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

 

 

 

Tarih
2020-03-24 19:00 - 21:00
╲╱