GERİ

AKRAN ZORBALIĞI İÇİN YARATICI ÇÖZÜMLER - II

Mart 24, 2020

 

“Akran zorbalığı” son yıllarda sıkça duyduğumuz kavramlardan biri. Okullar başta olmak üzere çocuk ve gençlerin sosyalleştiği her yerde karşılaşabileceğimiz bu durum genelde “bir ya da birden çok kişinin kasıtlı ve tekrarlayan bir biçimde diğer kişiyi sindirmek, korkutmak, yıldırmak, rahatsız etmek amacıyla yaptığı davranışlar bütünü” olarak tanımlanabilir. Peki, “Öğrencilerin hayatında akran zorbalığının önüne nasıl geçebiliriz?” 

Ocak- Şubat aylarında Bolu’da Bolu Bağışçılar Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen Yaratıcı Problem Çözme Programı’na katılan öğretmenler Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinin adımlarını takip ederek akran zorbalığına yönelik araştırmalar gerçekleştirdi ve bu probleme yönelik 5 farklı yaratıcı çözüm üretti. 24 Mart Salı günü Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Belgin Gökçen moderasyonunda yaratıcı çözümler paylaşıldı ve geri bildirimlerle iyileştirildi.

Dijital Deneyim Paylaşımı, öğretmenlerin, ortak bir tema etrafında duygu ve düşüncelerini, görüş ve deneyimlerini, gözlemlerini ve sınıf içi pratiklerini paylaştıkları etkinliklerdir. Etkinlikler Türkiye’nin her yerinden katılıma açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjan ile kısıtlıdır.

 

Belgin Gökçen Hakkında

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulundan 1995 yılında mezun oldu. İlk görev yeri olan İstanbul’da devlet lisesinde dört yıl çalıştıktan sonra, Koç Okulu’nda göreve başladı. Gökçen, on dokuz yıldır Koç Okulu’nda Beden Eğitimi öğretmenliğine devam ediyor. Ahmet Yesevi Üniversitesi ‘Eğitim Yönetimi ve Planlaması’ yüksek lisans programını tamamladı. Bitirme projesini, ‘Geleneksel Çocuk Oyunları ve Teknolojik Oyunlar’ konusunda yaptı. Çocukluğunu özgürce oyun oynayarak geçiren Gökçen’in hayali, günümüz çocuklarının okul ve dersler dahil bol bol oyun oynayacağı ortamlar yaratmak adına yetişkinlerde farkındalık yaratmak. Bu anlamda, farklı disiplinlerde kullanılabilecek oyunlar tasarlıyor. Disiplinler arası geçiş ve farklılaştırılmış eğitim uygulamalarını da derslerinde sık sık kullanmaya özen gösteriyor. Deneyimlerini ATC (Sonbahar Öğretmen Sempozyumu) ve Öğretmen Ağı gibi platformlarda paylaşan Belgin Gökçen, en büyük hayali ‘Oyun Oynayan Okul Projesi ’ ve ‘Oyun Sokağı Projesi’ni hayata geçirerek; çözüm üreten, strateji geliştiren, işbirliği yapan, paylaşmayı bilen, bedenen ve ruhen sağlıklı, mutlu çocuklar yetişmesine katkıda bulunmak.

 

Tarih
2020-03-24 16:00 - 17:30
╲╱