GERİ

AKRAN ZORBALIĞI İÇİN YARATICI ÇÖZÜMLER - I

Mart 23, 2020

 

“Akran zorbalığı” son yıllarda sıkça duyduğumuz kavramlardan biri. Okullar başta olmak üzere çocuk ve gençlerin sosyalleştiği her yerde karşılaşabileceğimiz bu durum genelde “bir ya da birden çok kişinin kasıtlı ve tekrarlayan bir biçimde diğer kişiyi sindirmek, korkutmak, yıldırmak, rahatsız etmek amacıyla yaptığı davranışlar bütünü” olarak tanımlanabilir. Peki, “Öğrencilerin hayatında akran zorbalığının önüne nasıl geçebiliriz?” 

Ocak- Şubat aylarında Bolu’da Bolu Bağışçılar Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen Yaratıcı Problem Çözme Programı’na katılan öğretmenler Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinin adımlarını takip ederek akran zorbalığına yönelik araştırmalar gerçekleştirdi ve bu probleme yönelik 5 farklı yaratıcı çözüm üretti. 23 Mart Pazartesi günü Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Büşra Gürtürk moderasyonunda yaratıcı çözümler paylaşıldı ve geri bildirimlerle iyileştirildi.

Dijital Deneyim Paylaşımı, öğretmenlerin, ortak bir tema etrafında duygu ve düşüncelerini, görüş ve deneyimlerini, gözlemlerini ve sınıf içi pratiklerini paylaştıkları etkinliklerdir. Etkinlikler Türkiye’nin her yerinden katılıma açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjan ile kısıtlıdır.

 

Büşra Gürtürk Hakkında

2014 yılında Marmara Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümüne başladı. Bölümü okurken Romanya’da AIESEC aracılığı ile gönüllü eğitmenlik yaptı. Şişli Terakki, Denizatı Okullarında gönüllü stajlarını gerçekleştirdi. İlgi alanları olan drama, yaratıcı drama, orff schulwerk eğitimleri aldı. HEV Hisar Okulları’nda yardımcı öğretmenlik yapıyor. Son zamanlarda çalıştığı kurumun da benimsemiş olduğu UBD modeliyle ilgileniyor, bu modeli destekleyecek çalışmalar hazırlıyor.

 

 

Tarih
2020-03-23 16:00 - 17:30
╲╱