GERİ

1 ÇÖZÜM 10 SINIF PROGRAMI: PANDORA’NIN KUTUSU

 

#1Çözüm10Sınıf Programı başladı ? Program, #YaratıcıProblemÇözme Programı’nda üretilen bir çözümün aynı anda 10 farklı sınıfta uygulanmasını, geri bildirimlerle geliştirilmesini ve yaygınlaşmasını amaçlıyor. İlk Program, 2018 yılında üretilen Pandora’nın Kutusu ile başladı. Pandora'nın Kutusu, öğrencilerin, eşitlik ve adalet anlayışlarını güçlendirebilmek, bu kavramları sorgulamalarını teşvik edebilmek ve akran şiddetinin önüne geçebilmeyi hedefliyor. Çözümün yeni yolculuğunun nasıl sonuçlanacağı merakla bekliyoruz ? #DeğişimÖğretmenle #DeğişimOkulda

 

Duygu Aydoğan Hakkında:

2008 yılında mezun olduğu Trakya Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden sonra Yıldız Teknik Üniversitesinde Eğitim Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. 10 yıldır özel eğitim kurumlarında sınıf öğretmeni olarak mesleğini yapmaktadır. Öğrencilerle bir arada olmaktan aldığı hazla birlikte okul dışında yürüttüğü program geliştirme projeleri, yenilikçi öğrenme tasarımları ve içerik geliştirme çalışmalarıyla mesleki gelişimine devam etmektedir. İki yıldır Öğretmen Ağı’nın Yaratıcı Problem Çözme programında Tasarım Odaklı Düşünme Metadolojisi’ni deneyimlemektedir. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve erken çocukluk dönemindeki eğitimin önemi konularındaki çalışmalarını AÇEV Anne Destek Programı’nda gönüllü eğitimci olarak faaliyetlerini yürütmektedir. Çocuğun gözünden dünyayı keşfetme heyecanını tadan Aydoğan, eğitimde yol göstermekten çok birlikte yürümenin önemini savunuyor.

 

Rabia Cerf Hakkında:

14 Mart 1979’da Adana'da doğdu. İlkokulu bitirdikten sonra eğitimine ara verip, 14 yaşında da bir şirkette çalışmaya başladı. Yaklaşık 10 yıl söz konusu şirketin farklı birimlerinde çalışırken bu  arada da ortaokulu ve liseyi yaygın eğitim aracılığı ile bitirerek 2002’de üniversite sınavlarına girdi. 2006’da Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden mezun olup, aynı yıl İzmir’de göreve başladı. 7 yıl İzmir'de görev yaptıktan sonra İstanbul'a tayin yoluyla gelip, 1 yıl Ataşehir’deki  bir devlet okulunda çalıştıktan sonra Ortaköy Özel Tarkmanças Ermeni Ortaokulu’nda göreve başladı. Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Araştırma Merkezi’nde (SEÇBİR) 3 dönem ayrımcılık çalışmalarına katılan Cerf, Dokuz Eylül Üniversitesi Karşılaştırmalı Tarih alanında Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.

 

Tarih
2020-03-07 10:00 - 16:00
Konum
Öğretmen Ağı
Hacımimi Mahallesi / Serdar-ı Ekrem Caddesi
No: 30/C
Beyoğlu / İstanbul, 34425
╲╱