GERİ

ÖĞRENCİLERİN HAYATINDA AKRAN ZORBALIĞININ ÖNÜNE NASIL GEÇEBİLİRİZ?

Şubat 22, 2020

Saat: 13:00-15:00

“Akran zorbalığı” son yıllarda sıkça duyduğumuz kavramlardan biri. Okullar başta olmak üzere çocuk ve gençlerin sosyalleştiği her yerde karşılaşabileceğimiz bu durum genelde “bir ya da birden çok kişinin kasıtlı ve tekrarlayan bir biçimde diğer kişiyi sindirmek, korkutmak, yıldırmak, rahatsız etmek amacıyla yaptığı davranışlar bütünü” olarak tanımlanabilir. Peki, “Öğrencilerin hayatında akran zorbalığının önüne nasıl geçebiliriz?” 

2019 yılının Kasım-Aralık aylarında Mersin’de gerçekleştirilen Yaratıcı Problem Çözme Programı’na katılan öğretmenler Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinin adımlarını takip ederek akran zorbalığına yönelik araştırmalar gerçekleştirdi ve bu probleme yönelik 5 farklı yaratıcı çözüm üretti. 22 Şubat Cumartesi günü saat 13:00-15:00 arasında Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Murat Işık ve Mehmet Salih Çiçekliyüz’ün moderasyonunda TED Batman Koleji’nde yaratıcı çözümlerin paylaşılacağı ve geri bildirimlerle iyileştirileceği Deneyim Paylaşımı’na ilgilenen herkes davetli.

 

Mehmet Salih Çiçekliyüz Hakkında

1983’te Diyarbakır’ın Bismil İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Batman’da tamamladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği Bölümü’nden 2009 senesinde mezun oldu. 2012 yılında halen görev yaptığı Batman Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Tarih öğretmeni olarak atandı. 2014 senesinden bu yana Batman’da tiyatro yapmaktadır.

Murat Işık Hakkında

İlk, orta ve lise eğitimini doğduğu şehir olan Batman Kozluk’ta tamamladı. 2016 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölümü’nden mezun olduktan sonra Batman Kozluk Hürriyet Ortaokulu’na öğretmen olarak atandı. 2 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Çayhan İlkokulu-Ortaokulu’nda Okul Müdürü olarak çalışmaya başladı. Halen görevine devam etmektedir. İlçede öğretmenlere yönelik yapılan eğitimlerin düzenlenmesinde İl Temsilcisi olarak görev alıyor. Tiyatro yönetmenliği, oyunculuğu ve yaratıcı drama ile ilgili çalışmalarıma devam ediyor.

 

Tarih
2020-02-22 13:00 - 15:00
Konum
TED Batman Koleji
Site Mahallesi / İstasyon Caddesi
TPAO Sitesi
Batman Merkez / Batman, 72040
╲╱