GERİ

ÖĞRENCİLERİN HAYATINDA AKRAN ZORBALIĞININ ÖNÜNE NASIL GEÇEBİLİRİZ?

Şubat 15, 2020

Saat: 13:00-17:00

“Akran zorbalığı” son yıllarda sıkça duyduğumuz kavramlardan biri. Okullar başta olmak üzere çocuk ve gençlerin sosyalleştiği her yerde karşılaşabileceğimiz bu durum genelde “bir ya da birden çok kişinin kasıtlı ve tekrarlayan bir biçimde diğer kişiyi sindirmek, korkutmak, yıldırmak, rahatsız etmek amacıyla yaptığı davranışlar bütünü” olarak tanımlanabilir. Peki, “Öğrencilerin hayatında akran zorbalığının önüne nasıl geçebiliriz?” 

2019 yılının Kasım-Aralık aylarında Mersin’de gerçekleştirilen Yaratıcı Problem Çözme Programı’na katılan öğretmenler Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinin adımlarını takip ederek akran zorbalığına yönelik araştırmalar gerçekleştirdi ve bu probleme yönelik 5 farklı yaratıcı çözüm üretti. 15 Şubat Cumartesi günü saat 13:00-17:00 arasında Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Gözde Uysal, Ezgi İdemen Hazar ve Kolaylaştırıcı Ekip’ten Zeynep Hancı’nın moderasyonunda Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yaratıcı çözümlerin paylaşılacağı ve geri bildirimlerle iyileştirileceği Deneyim Paylaşımı’na ilgilenen herkes davetli.

Ezgi İdemen Hazar Hakkında:

1993 yılında Eskişehir’de doğdu. Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 2016 yılında mezun oldu. Aynı yıl, TED Eskişehir Kolejinde sınıf öğretmeni olarak göreve başladı. Kaya tırmanışı, dağcılık gibi doğa sporlarına olan ilgisi ve doğada geçirdiği zamanlar, eğitim ve doğanın bir arada olması fikrini doğurduğu için Sapanca’ya yerleşti. Şimdi orman okulu liderliği eğitimi almakta ve Sapanca’da çocuklarla doğa çalışmalarını sürdürmektedir.

Gözde Uysal

1983 yılında doğdu. Marmara Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. TEGV’in yaz kampında gönüllü eğitmenlik yaptı. İstanbul Mimar Sinan İşitme Engelliler Okulu’nda öğretmenlik yaptı. Batman’da 3,5 yıl görev yapıp bir yandan da TEGV’de çalıştıktan sonra İstanbul’da farklı okullarda 6 yıl boyunca çalıştı. İşaret Dili kursunu başarıyla tamamladı ve İstanbul Engelliler Merkezi’nde işitme engellilere matematik dersleri verdi. ALOHA MENAR’dan Mental Aritmetik Eğitimi alarak bir dershanede okul öncesi grubuna Mental Aritmetik dersi verdi. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik okudu. MEB’de Eğitimde Kapsayıcılık Öğretmen Eğitmenliği yaptı.Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir. Şu anda Mersin’de mesleğine ve Eğitim Programları ve Öğretimi yüksek lisans programına devam etmektedir.

Zeynep Hancı Hakkında:

2018 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nden mezun oldu. Erasmus programı kapsamında gittiği Utrecht Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nde çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı. Anne Çocuk Eğitim Vakfı, TED Rönesans Koleji ve mezun olduğu okul olan Nimetullah Mahruki Ortaokulu’nda stajlarını gerçekleştirdi. Bu sırada Öğretmen Ağı ile tanıştı ve mezun olmasıyla birlikte Yaratıcı Problem Çözme Programı Sorumlusu olarak ekibe dahil oldu.

Tarih
2020-02-15 13:00 - 17:00
Konum
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı
Akdeniz / İsmet İnönü Bulvarı
Cami Şerif, 33060
Akdeniz / Mersin, 20040
╲╱