GERİ

YARATICI PROBLEM ÇÖZME PROGRAMI, ESKİŞEHİR

Öğretmen Ağı’nın #YaratıcıProblemÇözme Programı, TED Eskişehir Koleji işbirliğinde 7 Şubat 2020'de başladı. Öğretmenlerin her gün karşılaştıkları problemlere farklı bir bakış açısıyla yaklaşmalarını ve kendi problemlerine yaratıcı çözümler geliştirmelerini sağlayan Program, "Engellilik odaklı ve hak temelli kapsayıcı eğitimi nasıl sağlayabiliriz?" sorusuna yanıt arıyor. Programa katılan öğretmenler, dünyanın en etkili problem çözme yöntemlerinden biri olarak kabul edilen Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisini, Değişim Elçileri Ezgi İdemen Hazar ve Selcen Tuğba Aytaş yürütücülüğünde öğrenecek. Program'a değerli desteklerinden ötürü TED Eskişehir Koleji'ne, Değişim Elçileri ve deneyimli öğretmenler Ercan Demir, Kübra Gürol, Seda Ersoy, Serda İlgili Narsuz ve Sibel Yaşin'e, yürütücüler Ezgi İdemen Hazar ve Selcen Tuğba Aytaş'a ve Program'ın ilk buluşmasına katılarak yaratıcı problem çözme yolculuğuna katılan herkese teşekkürler

 

Yürütücü Öğretmenler: 

 

Ezgi İdemen Hazar

1993 yılında Eskişehir’de doğdu. Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 2016 yılında mezun oldu. Aynı yıl, TED Eskişehir Kolejinde sınıf öğretmeni olarak göreve başladı. Kaya tırmanışı, dağcılık gibi doğa sporlarına olan ilgisi ve doğada geçirdiği zamanlar, eğitim ve doğanın bir arada olması fikrini doğurduğu için Sapanca’ya yerleşti. Şimdi orman okulu liderliği eğitimi almakta ve Sapanca’da çocuklarla doğa çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Selcen Tuğba Aytaş

1991 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk ve orta öğretimini Eskişehir’de, lisans eğitimini Giresun Üniversitesi’nde tamamladı. Ankara’da başladığı mesleğine 5 yıldır TED Eskişehir Özel İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak devam etmektedir. Sosyal-duygusal beceriler üzerine çalışmaktan keyif almakta ve drama alanında kendini geliştirmektedir. Ayrıca pek çok sivil toplum kuruluşunda gönüllü faaliyetlerde yer almaktadır.

 

 

 

Tarih
2020-02-07 18:30 - 20:00
Konum
TED Eskişehir Koleji
Yukarı Söğütönü Mahallesi / Söğüt-Uludere Yolu
No:564
Tepebaşı / Eskişehir, 26120
╲╱