GERİ

KARAR DEDEKTİFLERİ

Aralık 20, 2019

Saat: 18:30-20:00

Çocukların hangi konuda ve ne kadar söz sahibi olacağına çoğu zaman yetişkinler karar verebiliyor. Bu kararlar, yemek seçiminden okul seçimine, okul seçiminden üniversite bölümü seçimine kadar uzanıyor. Yetişkinlerin bu davranışının altında yatan sebeplerden biri de çocukların aldığı kararlarda yetkin olmadığı, yanlış karar verebilecekleri veya hata yapacak olmaları. Fakat çocuk katılımına yönelik olumsuz tutumlar, çocukların katılımını, ifade becerisini, özgüven gelişimini olumsuz etkileyebiliyor.

“Karar Dedektifleri” uygulaması, Öğretmen Ağı’nın uzun soluklu programlarından biri olan Yaratıcı Problem Çözme Programı kapsamında Belgin Gökçen, Muhammed Atalay, Kübra Altuntaş, Narod Sahakoğlu, Pınar Yılmaz, Seza Bilge Polat’ın bulunduğu Sinek Kuşu grubu tarafından Karar alma süreçlerinde çocukların yetkinliğini nasıl görünür kılarız?” sorusuna cevap olarak geliştirildi. Uygulama, Seza Bilge Polat’ın moderatörlüğünde katılımcılarla paylaşılacak. “Karar Dedektifleri” uygulaması ile tanışmak isteyen herkes, 20 Aralık Cuma günü saat 18:30-20:00 saatleri arasında Öğretmen Ağı Mekanı’nda gerçekleştirilecek olan Deneyim Paylaşımı’na davetli.

Deneyim Paylaşımı, Öğretmenlerin, ortak bir tema etrafında duygu ve düşüncelerini, görüş ve deneyimlerini, gözlemlerini ve sınıf içi pratiklerini aynı çemberde paylaştıkları etkinliklerdir. Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjan ile kısıtlıdır. Lütfen başvurmayı unutmayın!

Seza Bilge Polat Hakkında

Matematik Öğretmenliği mezuniyetinden sonra öğretmenlik, mentörlük ve yöneticilik yaptı. Bunun yanında eş ve anne de oldu. Yaşamının her alanında oyun oynamaktan ve çocukla yoğun temas içinde olmaktan vazgeçmedi. Sürekli öğrenen olarak kalmaya çabalıyor.



 

 

Tarih
2019-12-20 18:30 - 20:00
Konum
Öğretmen Ağı Mekanı
Hacı Mimi mah Serdar-ı Ekrem cad Doğan Apt
30-C
Beyoğlu, 34750
╲╱