GERİ

YAŞANTILARA DAYALI ÖĞRENME: MÜZE EĞİTİMİ

Aralık 15, 2019

Saat: 10:00-17:00

Müzeler sadece eserlerin sergilendiği bir mekân olmanın ötesinde uygarlıkların, insanların ve eserlerin birbirinden eşsiz hikâyelerini barındırır. Bu hikayeleri, etkili ve kalıcı öğrenmeyi sağlamak amacıyla derslerde kullanmak, öğrencilerde dünü-bugünü-yarını anlamlandırma, çok kültürlülüğe saygı, tarihsel empati ve estetik zevk kazandırma, yaratıcılığı, düş gücünü geliştirme konularında zengin bir yaklaşım kazandırır. 

“Yaşantılara Dayalı Öğrenme: Müze Eğitimi” başlıklı Öğretmenden Öğretmene atölyede, müzelerin etkileşimli öğrenme ortamları olarak nasıl kullanılacağına dair örnek uygulamalar paylaşılacak. 15 Aralık Pazar günü, 10:00 - 17:00 saatleri arasında Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde gerçekleşecek atölyenin yürütücülüğünü Ebru Tartan ile Büşra Dönmez, moderatörlüğünü ise Başak Uysal üstlenecek. 

Öğretmenden Öğretmene, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir. Etkinlik, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir ancak katılım kontenjanla sınırlıdır. Lütfen başvurmayı unutmayın! 

 

Büşra Dönmez Hakkında

2016 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. 2017 yılında TED Ankara Koleji Vakfı Özel Ortaokulu'nda Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak çalışmaya başladı. Müze eğitimi alanında eğitimler alarak birçok çalışmaya katıldı. Çağdaş Drama Derneği'nin müze birimi çalışmalarında müze eğitimi konulu atölyelere katıldı. 2017 yılında okulunda 6. sınıflar seviyesinde müzelerle zamanda yolculuk kulübünü açarak, öğrencileriyle birlikte aktif olarak Ankara ve çevresindeki müzelere geziler düzenledi. 2017 yılında, Sabancı Üniversitesi'nde gerçekleşen Eğitimde İyi Örnekler Konferansı Öğretmen Ağı oturumlarına katıldıktan sonra 2018 yılında Yaratıcı Problem Çözme Programı'na katılarak Derd-i Merak grubuyla beraber merak üzerine uçuşan sorular etkinliği hazırladı ve grup ile birlikte bir deneyim paylaşımı düzenledi. Kasım 2019’da 8.Uluslararası Sosyal Bilgiler Eğitimi Sempozyumunda İyi Örnekler kapsamında okulunda yürüttüğü Müzelerde Zamanda Yolculuk Kulübünde gerçekleştirdiği müze eğitimi çalışmalarını paylaştı. Dönmez, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olarak Ağ içerisindeki çalışmalarda yer almaktadır.

Ebru Tartan Hakkında

1970 Ankara doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. 1988 Yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne girdi. 1993 yılında ODTÜ Eğitim Fakültesi’nden pedagojik formasyon derslerini aldı. 1994 yılında üniversiteden mezun oldu ve aynı yıl TED Ankara Koleji Vakfı Özel Ortaokulu’nda Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak göreve başladı. 2007 – 2015 arası Sosyal Bilgiler Zümre Başkanlığı yaptı. 2016 yılından itibaren TED Ankara Koleji’nde Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.  Profesyonel meslek hayatı içinde birçok projelere katıldı. 2008 yılında TED Ankara Koleji Okul Müzesi’nin kurulmasında koordinatörlük yaptı.



 

 

Tarih
2019-12-15 10:00 - 17:00
Konum
Anadolu Medeniyetleri Müzesi
Kale / Gözcü Sokak / Ulus
No:2
Altındağ / Ankara, 06240
╲╱