GERİ

DÜNYAYI BİR EKO-KAHRAMAN KURTARACAK!

Aralık 16, 2019

Saat: 18:30-20:00

Bireysel çabaların ve amaca giden yolda azimli olmanın ekolojik olarak bir fark yaratacağını bilmek değişimi sağlar. Çocukların bireysel çabaları ile değişim sağlayabileceklerine yönelik farkındalıklarının artırılması ve olumlu sonuçlarının gözlemlenmesi değişime olan inancı ve değiştirmeye yönelik motivasyonu da artırır.

“Eko-kahraman” uygulaması, Öğretmen Ağı’nın uzun soluklu programlarından biri olan Yaratıcı Problem Çözme Programı kapsamında Bilge Buhan Musa, Büşra Gürtürk, Cem Kocaer, Doğa Erhan, Gönül Çiftçi ve Sezgi Özaslan’nın bulunduğu Erguvan grubu tarafından Çocukların ekolojik süreçlerde değişime yol açarak güçlerini fark etmelerini nasıl sağlayabiliriz?” sorusuna cevap olarak geliştirildi. Uygulama, Bilge Buhan Musa’nın moderatörlüğünde katılımcılarla paylaşılacak. “Eko-kahraman” uygulaması ile tanışmak isteyen herkes, 16 Aralık Pazartesi günü saat 18:30-20:00 saatleri arasında Öğretmen Ağı Mekanı’nda gerçekleştirilecek olan Deneyim Paylaşımı’na davetli.

Deneyim Paylaşımı, Öğretmenlerin, ortak bir tema etrafında duygu ve düşüncelerini, görüş ve deneyimlerini, gözlemlerini ve sınıf içi pratiklerini aynı çemberde paylaştıkları etkinliklerdir. Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjan ile kısıtlıdır. Lütfen başvurmayı unutmayın!

 

Bilge Buhan Musa Hakkında

 

Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Anaokulu Öğretmenliği bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim bölümünde Yüksek Lisans

eğitimini “Okul Öncesi Öğretmenlerinde Çevre Bilinci” teziyle tamamladı. Harvard Üniversitesi Project Zero (Sanat Yoluyla Eleştirel Düşünme ) 2010, Harvard Graduate School Farklılaştırılmış Eğitim 2010, Harvard Graduate School Çoklu Zeka Eğitimi Ve Uygulamaları 2006 eğitim programlarına katıldı. 4-6 yaş çocuklar için bilişsel eğitim kitapları ve öykü kitapları yazdı. Okul Öncesi öğretmenlere ve ailelere yönelik olan www.ailedenokula.com internet sitesinin kuruculuğuna ve yayın akışını hazırlamaya devam etmektedir. Halen Koç Özel İlkokulu’nda Okul Öncesi Öğretmenliği yapmaya devam etmektedir.




 

 

Tarih
2019-12-16 18:30 - 20:00
Konum
Öğretmen Ağı
Hacımimi / Serdar-ı Ekrem Caddesi
No:30/C
Beyoğlu/İstanbul, 34425
╲╱