GERİ

TÜY, TAŞ VE KOZALAĞIN SAÇMA HİKAYESİ

Aralık 18, 2019

Saat: 18:30-20:00

İnsan sosyal bir varlıktır. Davranışları ve tutumları karşısında haklı nedenler bularak etrafındaki insanlar tarafından onaylanmak ve kabul görme ihtiyacı hisseder. Çocuklar da birçok konuda olduğu gibi ekoloji odaklı karar alma süreçlerine katılabilmek için akran onayına ihtiyaç duyabilirler. Peki, çocukların akranlarıyla olan sosyal kabul ihtiyacını gözeterek işbirliğiyle karar alma becerilerini nasıl geliştirebiliriz?

“Tüy, Taş ve Kozalağın Saçma Hikayesi ” uygulaması, Öğretmen Ağı’nın uzun soluklu programlarından biri olan Yaratıcı Problem Çözme Programı kapsamında Cüneyt Çolak, Esra Pelenk, Gülüzar Erarslan Çatak, Özlem Erten ve Serda İlgili Narsuz’un bulunduğu Pembe Panter Grubu tarafından bu soruya cevap olarak geliştirildi. Uygulama, Serda İlgili Narsuz’un moderatörlüğünde katılımcılarla paylaşılacak. “Tüy, Taş ve Kozalağın Saçma Hikayesi” uygulaması ile tanışmak isteyen herkes, 18 Aralık saat 18:30-20:00 saatleri arasında Öğretmen Ağı Mekanı’nda gerçekleştirilecek olan Deneyim Paylaşımı’na davetli.

Deneyim Paylaşımı, öğretmenlerin, ortak bir tema etrafında duygu ve düşüncelerini, görüş ve deneyimlerini, gözlemlerini ve sınıf içi pratiklerini aynı çemberde paylaştıkları etkinliklerdir. Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjan ile kısıtlıdır. Lütfen başvurmayı unutmayın!

 

Serda İlgili Narsuz Hakkında

2006 yılından bu yana Uğur Koleji, İTA Okulları ve son iki yıldır Yeşilyurt Açı Koleji’nde Okul Öncesi Öğretmenliği yapıyor. Farklı öğretim yöntemlerini, öğrencilerin öğrenme stillerine dikkate alarak bir araya getirip planlamalar yapıyor ve içerik zenginleştirme üzerine çalışıyor. Planlanlamalar yaparken yol gösterici olarak UBD’yi, yöntem olarak ise yaratıcı dramayı odağında tutuyor.

 

 

Tarih
2019-12-18 18:30 - 20:00
Konum
Öğretmen Ağı
Hacımimi / Serdar-ı Ekrem Caddesi
No:30/C
Beyoğlu/İstanbul, 34425
╲╱