GERİ

1 ÖĞRETMEN 1 BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ: EĞİTİMİN PAYDAŞLARI BİLİŞİM MÜFREDATINI TARTIŞIYOR

Aralık 15, 2019

Saat: 11:00-16:00

Gün geçtikçe ilerleyen ve yeni fırsatlar sunan teknolojiyi, bilişim müfredatlarına daha verimli şekilde entegre edebilir miyiz?

Eğitime temas eden ve bilişim konularında da çalışan birçok paydaşla birlikte çalışmaya ne dersiniz? 1 Öğretmen 1 Disiplin atölyelerinin yenisi, bir öğretmen ile bir bilgisayar mühendisini bir araya getiriyor. Koç Üniversitesi Akıllı Arayüzler Laboratuvarı'nda akıllı eğitim arayüzleri üretimi üzerine yüksek lisans öğrenimini sürdüren Alpay Sabuncuoğlu ve Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Gökhan Karaosmanoğlu tarafından yürütülecek “Eğitimin Paydaşları Bilişim Müfredatını Tartışıyor” başlıklı atölyede, bilişim müfredatının içeriğinde neler olmalı, disiplinler-arası bağlantılar nasıl kurulmalı, eğitimin paydaşları müfredat oluşturmada birbirini nasıl destekleyebilir gibi soruların cevapları aranacak.

15 Aralık Pazar günü 11:00 - 16:00 saatleri arasında, İstanbul’daki Öğretmen Ağı Mekanı’nda yapılacak atölyede,  5. ve 6. sınıfların bilişim müfredatındaki programlama etkinliklerine odaklanılacak. Aynı zamanda, alandaki güncel uygulamalar tartışılacak ve yeni uygulamalar oluşturulacak. Atölyeye, derslerinde bilişimi aktif olarak kullanmak isteyen tüm öğretmenler, müze eğitmenleri, eğitim teknolojisi geliştiriciler, akademisyenler ve bu konuyla aktif olarak ilgilenen herkes katılabilir. 15 Aralık Pazar günü İstanbul’daki Öğretmen Ağı Mekanı’na bekliyoruz.

Katılım için değerlendirme formunu 11 Aralık Cuma gününe kadar doldurmanız gerekmektedir:

Tüm başvurular değerlendirildikten sonra, katılım durumunuz 13 Aralık Çarşamba gününe kadar bildirilecektir.

1 Öğretmen 1 Disiplin, bir öğretmen ve farklı disiplinden bir kişinin bir arada geliştirdiği ve disiplinlerarası etkileşimin eğitime nasıl katkı sunabileceğini ortaya koyduğu atölyelerdir. Atölye, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir ancak katılım 25 kişi ile sınırlıdır. Lütfen, 6 Aralık Cuma gününe dek başvuru formunu doldurmayı unutmayın! 

 

Alpay Sabuncuoğlu Hakkında

Alpay Sabuncuoğlu, Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nde Yapay Zeka yüksek lisans programına devam etmektedir. Geliştirdiği ve dahil olduğu projeler, eğitimde fırsat eşitliği sağlayabilecek teknolojilerin müfredat içinde kullanımına yöneliktir. Aktif olarak, programlama eğitiminin tüm öğrencilere erişmesi için yapay zeka destekli mobil uygulama geliştirmekte ve günlük objelerin programlama elemanları olarak kullanımını araştırmaktadır. Gelişirdiği projelerin detaylarına https://karton.ku.edu.tr üzerinden erişebilirsiniz.

Gökhan Karaosmanoğlu Hakkında

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü’nden mezun olan Karaosmanoğlu, 2015 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Yaratıcı Drama yüksek lisans programını bitirmiş ve halen aynı üniversitede Güzel Sanatlar Eğitimi alanında doktora eğitimine devam etmektedir. Çağdaş Drama Derneği üyesidir ve Şişli Mehmet Pısak Anadolu Lisesi’nde Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Teknoloji ve drama, siber zorbalık, yaratıcılık, müzede drama, mülteci çocuklarla drama gibi alanlarda çalışmaktadır.

Irmak Akıncı Hakkında

Ankara’da dünyaya gelen ve 12 yaşındayken İzmir’e taşınan Akıncı, Ege Üniversitesi’nde Gazetecilik eğitimi aldı. 2013 yılında mesleğini yapmaya İstanbul’a geldi. Dergicilik ve halkla ilişkiler gibi pek çok sektörde çalıştıktan sonra, Bilgi Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans eğitimi almaya ve sivil toplum alanında çalışmaya karar verdi. Akıncı, Nisan 2019’da Ağ Etkileşim Sorumlusu olarak Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekip’e katıldı.

 

 

 

Tarih
2019-12-15 11:00 - 16:00
Konum
Öğretmen Ağı
Hacımimi / Serdar-ı Ekrem Caddesi
No:30/C
Beyoğlu/İstanbul, 34425
╲╱