GERİ

DUYGULARA YÖNELİK BECERİLER

Kasım 23, 2019

Saat: 09:30-12:00

İnsanın en temel ihtiyaçlarından biri anlaşılmaktır. İletişimin temelinde başkalarının duygularını anlayabilmek ve anladığını ifade edebilme becerileri vardır. Duygularınızı doğru ya da yanlış diye sınıflandırmadan anlamaya ne dersiniz? 

Öğretmenlerin, yaşadıkları ve çocukların yaşadığı duygulardan korkmadan onların ifade edilmesine yönelik uygulamaların deneyimleneceği “Duygulara Yönelik Beceriler” başlıklı Karşılaşmalar etkinliğine davetlisiniz. Gökçin Çaylar ve Zeliha Özata’nın konuşmacı, Değişim Elçilerinden Elif Selli Güven’in moderatör olacağı etkinlik, 23 Kasım Cumartesi günü saat 09.30-12.00 arasında Bursa Çağdaş Eğitim Kooperatifi 3 Mart Okulları’nda gerçekleşecek.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır. Lütfen kaydolmayı unutmayın! 

 

Elif Selli Güven Hakkında

1986 yılında Bursa’da dünyaya gelen Güven, ilköğretim ve lise öğrenimini Mustafakemalpaşa’da tamamladı. Üniversite eğitimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde aldı ve 2007 yılında İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yılın Ağustos ayında Bursa Mudanya’da İngilizce Öğretmeni olarak göreve başlamıştır. 2015 yılından bu yana, Şehit Onbaşı Hakan Yutkun Anadolu Lisesi’nde İngilizce Öğretmeni olarak çalışmaktadır. 

Gökçin Çaylar Hakkında

Bursa Erkek Lisesi mezunudur. Psikoloji lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi’nde 2006 yılında bölüm birincisi ve fakülte ikincisi olarak tamamlanmıştır. 2010 yılında Klinik Psikoloji Yüksek Lisansını Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi- Psikiyatri Anabilim Dalı’nda “Üniversite Öğrencilerinin Gelecek beklentilerine Etki Eden Faktörler, Bu Faktörlerin Birbirleriyle İlişkileri ve Bireylerin Depresyon ve Kaygı Düzeylerine Etkisi” konulu tezi ile tamamlamıştır. Özel Emine Örnek Koleji- okul psikoloğu, 6-7-8. Sınıflarla sınav kaygısı, ders başarısı, motivasyon, akran etkileşimi, ebeveyn ve çocuk iletişimi konularla çalışmıştır. Aile, öğretmen ve öğrencilere seminerler vermiştir. 2007-2010  yılları arasında, Uludağ Üniversitesi Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları A.B.D’ nda araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. 2007-2009 döneminde Türk Psikologlar Derneği Bursa Şubesi Saymanlığı yapan Çaylar, kronik hastalık süreci, aile bilgilendirmesi, kayıp ve yas konularında çalışmıştır. 2010- 2015 Uludağ Üniversitesi Hastanesi Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları Klinik ve Polikliniği’nde hastaların psikometrik değerlendirmelerini yapmış, adli vakaları değerlendirmiş, ayrıca klinikte grup terapisi uygulamaları yapmıştır. Nöroloji A.B.D.’nda hastaların nöropsikolojik değerlendirmelerini yapmıştır. Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları ve Çocuk Hematoloji Onkoloji ABD’de çocukların gelişimlerini değerlendirmiştir.

Zeliha Özata Hakkında

Bursa Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi mezunudur. Psikoloji lisans eğitimini 2006 yılında Ankara Üniversitesi’nde tamamlamıştır. 2009 yılında Sosyal Psikoloji Yüksek Lisansını da Ankara Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Yüksek Lisans Tezini, İzlenim Ayarlamacılığı ve İş Doyumu Arasındaki İlişkinin Sosyo-ekonomik Düzeye Göre İncelenmesi üzerine yapmıştır. 2006- 2008 yılları  arasında TÜBİTAK-SOBAG tarafından desteklenen  projede (Proje No:  106K021- Günlük Belleğin Farklı Yaş Gruplarında ve Klinik Örneklemlerde Değerlendirilmesi) yarı zamanlı “veri toplayıcı” olarak çalışmıştır. 2007- 2009 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Hastanesi Çocuk Psikiyatri Polikliniği ve Kliniğinde psikolog olarak çalışmıştır. 2009- 2011 yılları arasında, İstanbul Ana Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde engelli çocuk, ergen ve aileleri ile çalışmıştır. 2011- 2015 yılları arasında, Oyak- Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş. İnsan Kaynakları İş Sağlığı ve Güvenliği Departmanında işyeri psikoloğu olarak çalışmıştır, mavi- beyaz yaka çalışanlara bireysel olarak psikolojik destek vermiş ve örgütün gereksinimlerine göre eğitimler düzenlemiştir. 2014 yılından beri yarı zamanlı olarak, Üstünberk Holding’ te (Martur OSB; Fompak Plastik; Fompak Siperlik Fabrikalarında) işyeri psikoloğu olarak hizmet vermeye başlamış ve halen devam etmektedir. İşyeri psikoluğu olarak çalıştığı kurumlarda, kurumun gereksinimlerine göre düzenlediği sunum ve seminer başlıkları şöyledir: Stres ve Stres ile Başaçıkma Yöntemleri; Gevşeme Egzersizleri; Öfke Yönetimi; Aile içi İletişim ve Anne Baba Tutumları; Kuşaklar arası Farklılıklar; Doğal Yaşamsal Krizler ve Başaçıkma Yöntemleri; 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü ve Toplumsal Cinsiyet; İş yerinde “Empati”, Ebeveynlikte Yeni Yaklaşımlar; Çocuğum Okula Başlıyor… 2018 yılında da Özel Rozet Aile Danışma Merkezi’nin kurucu ortağı olmuştur.

 

 

Tarih
2019-11-23 09:30 - 12:00
Konum
Çağdaş Eğitim Kooperatifi 3 Mart Okulları
Görükle Mahallesi / Egemenlik Caddesi / No:3
Nilüfer / BURSA, 16120
╲╱