GERİ

ÜSTÜN POTANSİYELLİ ÖĞRENCİLERİ DESTEKLEME YOLLARI

Toplam nüfusun ortalama %2,5’unun yüksek potansiyelli olarak nitelendirebileceğimiz bir gruptan oluştuğunu iddia edebiliriz. Bunun bir neticesi olarak, hemen hemen her sınıfta üstün potansiyelli diyebileceğimiz öğrenciler olduğu düşünebiliriz. Peki, sınıflarımızdaki yüksek potansiyeli olan çocukları nasıl fark etmek, gözlemlemek, daha iyi tanımak ve yönlendirmek mümkün olabilir? 

“Yüksek potansiyelli çocukların özellikleri nelerdir?”, “Velilerle ilişkiler nasıl olmalıdır?”, “Öfke Nöbetleri ve yönerge al(a)mama sorunları ile nasıl başa çıkılır?”, “Barışçıl çözüm uygulamaları nasıl sağlanabilir?” sorularına cevap arayan herkes, 19 Kasım saat 19:00-20:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan Dijital Karşılaşmalar etkinliğine davetli. Etkinlikte, YÖRET Vakfı’ndan Nurseli Tamer ve Psikolog ve Eğitim Uzmanı Berna Sanku’nun konuşmacı olarak yer alacak, Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekibi’nden Günalp Turan’ın moderasyonu üstlenecek.

Karşılaşmalar, öğretmenlerin ya da farklı disiplinlerden kişilerin, ilham veren bir konuşma yaptığı ve katılımcılarla soru-cevap bölümü içeren etkinliklerdir. Dijital Karşılaşmalar Türkiye’nin her yerinden eğitimcilerin katılımına açık ve ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla kısıtlıdır. Lütfen başvurmayı unutmayın! 

Dijital Karşılaşmalara Nasıl Katılabilirim?

Dijital Karşılaşmalar için Zoom isimli aracı kullanıyoruz. Bu sayede, Türkiye’nin neresinde olursanız olun cep telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan bağlanarak etkinliğe katılabilirsiniz. 

Aşağıda süreci kolaylaştıracak bilgileri bulabilirsiniz. Etkinliğin zamanı geldiğinde sizlere ayrıca bir e-posta ile iletilecek linke tıklayarak "Üstün Potansiyelli Öğrencileri Destekleme Yolları” isimli bu etkinliğe katılabilirsiz.

 Daha detaylı bilgi için aşağıdaki yönergeleri inceleyebilirsiniz. 

  • Bilgisayarda Zoom nasıl kullanılır? Rehberine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
  • Zoom’u telefonunuza indirdikten sonra nasıl kullanacağınızı anlatan rehbere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
  • Eğer webinara telefonunuzdan kullanacaksanız, öncelikle Zoom’u telefonunuza indirmeniz gerekiyor. Telefonunuz Android ise (Samsung, Huawei, Nokia vb.), buradaki linke tıklayarak Google Play’den; iPhone ise buradaki linke tıklayarak Apple Store’dan Zoom’u indirebilirsiniz.

 

Berna Sanku hakkında

Berna, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oluşunun ardından Pedagojik Formasyon Programı’nı bitirmiş, gerekli stajlarını da Robert Kolej Psikoloji bölümünde tamamlayarak öğretmenlik mesleğine adım atmıştır. Daha sonra, Kanada'da Fanshawe College Okul Öncesi Öğretmenliği diplomasına hak kazanmıştır. Ardından lisans derecesi ve okul öncesi öğretmenlik tecrübesinin kendisine verdiği imkanla University of Western Ontario'da Özel Eğitim Öğretmenliği, K-12 Sınıf Öğretmenliği ve Matematik öğretmenliği vasıflarını almıştır.

Berna, 2005 yılından beri Thames Valley District School Board'da çalışmaktadır. 2007 yılında ise Berna Teamwork Education Consultancy firmasını kurmuş ve öğrencilerine ve velilerine farkındalık kazandıran, düşünce yapılarını zenginleştiren, eğitimin değerine ve önemine inanmalarını sağlayan eğitim terapisi çalışmalarını halen aralıksız sürdürmektedir. Ayrıca, 12 yıldan fazla bir süredir Berna, eğitimciler ve veliler için olumlu disiplin yöntemleri, aile içinde etkili iletişim becerileri, okul ve evde farklılaştırma yöntemleri, ilk ve ortaokul öğrencilerine matematik öğretme yolları ve benzeri konularda seminerler düzenlemektedir.

Nurseli Tamer hakkında

Üsküdar Amerikan Lisesi (1977) ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden (1981) mezun olmuştur. Kariyerine ilk fon yöneticilerinden biri olarak American Express Bank'da başlamış, çeşitli bankalarda çalıştıktan sonra 1998'de kızının doğumuyla bir kariyer değişimi yaparak "tam zamanlı Anne" olmuştur. Bu alanda öğrenmeyi, yenilikleri izlemeyi yurtiçi ve yurt dışında katıldığı seminerler, sertifika programları ve üniversitelerde misafir öğrenci olarak sürdürmektedir. 2009 yılında Üstün Yetenekli Çocukların Duygusal Desteklenmesi (SENG-Supporting Emotional Needs of Gifted) Vakfı’yla tanışmış, aldığı eğitimlerle de gönüllüsü olmuştur. Ayrıca, barış kültürü, çatışma yönetimi, iyi yazar olmak gibi çeşitli eğitimlerden aldığı sertifikaların yanı sıra 2014 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde, Eğitim Bilimleri Yüksek Lisansı’nı tamamlamıştır. Kabul edilen tezi “Ergenlerin Teknolojik Zorbalık Algıları ve Buna Yönelik Farkındalık Eğitimi” başlıklıdır. Bu alanda hakemli dergilerde yayınlanan makaleleri bulunmaktadır. 2014 yılından itibaren çeşitli kurum ve kuruluşlarda seminerler vermekte, güvenli sosyal yaşamın önemini vurgulamaktadır.

Kendisini yaşam boyu öğrenci olarak tanımlayan Nurseli Tamer, "paylaşılmayan bilginin bilgi olmadığına" inanmakta ve "İnternette olan internette kalır, yok olmaz" sözünü çok kullanmaktadır. Nurseli Tamer, 2010’dan bugüne YÖRET (www.yoret.org.tr) İcra Kurulu, sonrasında da Yönetim Kurulu üyesidir. 1981’de ABD’de kurulan, sohbet ederek öğrenme, destekle(n)me fikrine dayanan SENG’in Avrupa’da gelişme kararıyla 2018 yılında kurucu yönetim kurulu üyesi, modelin Türkiye’de uygulanabilmesi için de 2018’de Aile Destek Platformu’nun kurucusu olmuştur. SENG Moderatörlüğü, Öğrenci koçluğu, masal terapisti sertifikaları vardır.

Günalp Turan hakkında

2017 yılında Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi bölümünden mezun oldu. Üniversitenin son yılında Robert Koleji’nde stajyer öğretmen olarak çalışmanın yanında Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekibi’ne katıldı. Ağ içerisinde, Düşünme Becerileri Programı’nın, çeşitli proje ve buluşmaların koordinasyonunu yürüttü. Şu anda, Öğretmen Ağı Ağ Etkileşim Sorumlusu olarak çalışmaya devam etmekte. Günalp çocukluğundan beri ilgilendiği eğitim bilimlerine ek olarak dillerin nasıl edinildiğini ve farklı kültürlerde kullanıldığını anlamaya çalışmaktan çok keyif duyuyor. Bunların dışında; Günalp, okumaktan, yemek yapmaktan, bitkileriyle ilgilenmekten ve farklı yerlerde kaybolmaktan hoşlanıyor. 

 

Tarih
2019-11-19 19:00 - 20:30
Konum
Öğretmen Ağı Mekanı
Hacımimi / Serdar-ı Ekrem Caddesi
No:30/C
Beyoğlu / İstanbul, 34425
╲╱