GERİ

1 ÖĞRETMEN 1 HUKUKÇU

Kasım 16, 2019

Saat: 13:30-18:30

Hak kavramı, hukukun en temel öğelerinden biri. Haklar, bireyin toplumla kurduğu ilişkileri şekillendirdiği kadar, bu ilişkilere hem yön verir hem de onları düzenler. 

Öğretmen Ağı’nın araçlarından biri olan 1 Öğretmen 1 Disiplin atölye serisinin yenisi, ilk kez bir öğretmenlik mesleği ile hukuk disiplinini bir araya getirecek. 

Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Emine Börühan’ın ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Ulaş Karan’ın yürütücülüğü, Kolaylaştırıcı Ekip’ten Günap Turan’ın moderatörlüğü ile gerçekleşecek 1 Öğretmen 1 Disiplin Atölyesi’nde, öğretmenlik mesleği ile hukuk disiplinin birbirleri ile ilişkisini irdeleyecek, öğretmenlerin yaşadığı bazı hak ihlallerini tartışıp, hukukun haklar ve sorumluluklar konusuna bakışını inceleyeceğiz. 1 Öğretmen 1 Hukukçu atölyesi 16 Kasım Cumartesi günü 13:30-18:00 saatleri arasında, İKSV Alt Kat’ta gerçekleşecek.

1 Öğretmen 1 Disiplin, bir öğretmen ve farklı disiplinden bir kişinin bir arada geliştirdiği ve disiplinlerarası etkileşimin eğitime nasıl katkı sunabileceğini ortaya koyduğu atölyelerdir. 1 Öğretmen 1 Hukukçu Atölyesi, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir ancak katılım kontenjan ile sınırlıdır. Lütfen başvurmayı unutmayın! 

 

Emine Börühan Hakkında

1981 yılında Almanya’da doğdu. Başkent Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Ankara’da ve İstanbul’da çeşitli özel okullarda çalıştı. İlgi alanları olan eğitim teknolojileri,drama ve oyun ile ilgili eğitimler aldı. Eğitim teknolojisi alanında birçok eğitime katılıp eğitimler vermiştir. Hak,adalet temelli araştırmalar yapmıştır. Üç senedir Öğretmen Ağı değişim elçisi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Ulaş Karan Hakkında

Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde, yüksek lisans eğitimini insan hakları hukuku üzerine İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde ve doktora eğitimini kamu hukuku alanında İstanbul Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Anayasa Hukuku Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda 2005 yılından bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde eğitimci ve araştırmacı olarak çalışmaktadır. Genel olarak anayasa hukuku ve insan hakları hukuku, özel olarak ise ayrımcılık yasağı, ifade, örgütlenme ve toplanma özgürlükleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne ve Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı gibi konular üzerine çalışmalar yürütmektedir. Bu konularda yayınlanmış çeşitli kitapları, makaleleri ve yazıları bulunmaktadır.

 

 

 

Tarih
2019-11-16 13:30 - 18:30
Konum
İKSV Alt Kat
Nejat Eczacıbaşı Binası / Sadi Konuralp Caddesi
No: 5 / Kat:-1
Şişhane / İstanbul, 34433
╲╱