GERİ

EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARININ KULLANIMI

Web 2.0 araçları, gündelik yaşamımızın bir parçası haline gelerek hayatlarımızı dönüştürdü. Peki, öğretmenler bu araçları derslerinde nasıl kullanabilir? Öğretmenden Öğretmene atölye serisinin yenisi, “Eğitimde Web 2.0 Araçlarının Kullanımı” başlıklı atölyede, Web 2.0 araçlarını keşfedecek, cep telefonları ve diz üstü bilgisayarlarda uygulamalı olarak kullandık. Atölyenin yürütücüsü Burcu Yüksek'e, moderatörü Murat Alçı'ya, etkinliğin ev sahipliğini üstlenen Uğur Okulları Adana Kampüsü'ne ve tüm katılımcılara çok teşekkürler!

Burcu Yüksek Hakkında

​Adana doğumlu olan Yüksek, öğrenim hayatına Adana İsmet İnönü İlkokulu’nda başladı. Gazi Ortaokulu, Çobanoğlu Ticaret Meslek Lisesi Bankacılık Bölümü (1992), Orhan Çobanoğlu Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü (2002), Ön Lisans Anadolu Üniversitesi Ev İdaresi Bölümü (2000) ve Lisans Anadolu Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği (2006) bölümlerini tamamladı. Eğitim bilimleri alanında, Eğitimde Yeni Trendler, Future Classroom Lab (Geleceğin Sınıfları) Öğrenme Senaryoları, Flipped Classroom (Ters Yüz edilmiş Sınıflar), Okul Öncesi Dönemde STEAM, Kodlama ve Dijital Beceriler çalışmalarında projeler geliştirdi. Konferans ve seminerler verdi. Okul Öncesi Eğitimde Satranç ve Çocuk Yogası eğitimleri sürmektedir. Devlet okulunda öğretmenliğin yanı sıra; eTwinning Adana İl Koordinatörlüğü, Scientix Türkiye Elçiliği, Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitici Eğitmenliği ve Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde eTwinning Online Eba İçerik Geliştirme Üyesi olarak uzaktan eğitimler hazırlamaktadır.

 

Murat Alçı Hakkında

Adana’nın Yüreğir ilçesinde Sınıf Öğretmeni olarak görev yapmakta olan Murat Alçı, 2001 yılında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu ve Van-Özalp, Batman-Sason, Adana-Feke'de görev yaptıktan sonra yine aynı bölümde yüksek lisansını tamamladı. İkinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Değişim Elçisi olarak Öğretmen Ağı'nda çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Tarih
2019-11-09 13:30 - 16:00
Konum
Uğur Okulları Adana Kampüsü
Yeni Mahallesi / Öğretmenler Bulvarı
Real Yolu Üzeri / No:3
Seyhan / Adana, 01100
╲╱