GERİ

YAŞAM PASTAM

Öğrencilerin, öğrenmenin bir yarış olmadığını hissetmelerini nasıl sağlarım?", pek çok öğretmenin aklına düşen bir soru. Çünkü öğrenciler tüm hayatları boyunca, okuldaki ölçme ve değerlendirme sistemindeki başarısı ile var olduğu düşünüyor. 8 Kasım 2019'da Deneyim Paylaşımı etkinliğinde, Yaratıcı Problem Çözme Programı kapsamında geliştirilen ve bütüncül bir başarı algısı yaratmaya katkı sunan "Yaşam Pastam" çözümünü paylaştık. Moderatör Muhammed Atalay'a ve Yaşam Pastam çözümünü geliştiren grup üyelerinden Belgin Gökçen'e ve katılan herkese teşekkürler.

 

Belgin Gökçen Hakkında: 

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’ndan 1995 yılında mezun oldu. İlk görev yeri olan İstanbul’da devlet lisesinde dört yıl çalıştıktan sonra, Koç Okulu’nda göreve başladı. Gökçen, on dokuz yıldır Koç Okulu’nda Beden Eğitimi öğretmenliğine devam ediyor. Ahmet Yesevi Üniversitesi ‘Eğitim Yönetimi ve Planlaması’ yüksek lisans programını tamamladı. Bitirme projesini, ‘Geleneksel Çocuk Oyunları ve Teknolojik Oyunlar’ konusunda yaptı. Çocukluğunu özgürce oyun oynayarak geçiren Gökçen’in hayali, günümüz çocuklarının okul ve dersler dahil bol bol oyun oynayacağı ortamlar yaratmak adına yetişkinlerde farkındalık yaratmak. Bu anlamda, farklı disiplinlerde kullanılabilecek oyunlar tasarlıyor. Disiplinler arası geçiş ve farklılaştırılmış eğitim uygulamalarını da derslerinde sık sık kullanmaya özen gösteriyor. Deneyimlerini ATC (Sonbahar Öğretmen Sempozyumu) ve Öğretmen Ağı gibi platformlarda paylaşan Belgin Gökçen, en büyük hayali ‘Oyun Oynayan Okul Projesi ’ ve ‘Oyun Sokağı Projesi’ni hayata geçirerek; çözüm üreten, strateji geliştiren, işbirliği yapan, paylaşmayı bilen, bedenen ve ruhen sağlıklı, mutlu çocuklar yetişmesine katkıda bulunmak.

Muhammed Atalay Hakkında:

Muhammed Atalay, 1997 yılında Hatay’da doğdu. İstanbul Ünivesitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Öyküleri, Öykü gazetesi ve Kitap-lık dergilerinde yayımlandı. Kitap-lık dergisine Alice dosyasını hazırladı. Şu an TEDxIstanbul ekibinde çalışıyor. Okurken katıldığı Öğretmen Ağı’nda Değişim Elçisi.

 

 

Tarih
2019-11-08 18:30 - 20:30
Konum
Öğretmen Ağı
Hacımimi / Serdar-ı Ekrem Caddesi
No:30/C
Beyoğlu/İstanbul, 34425
╲╱