GERİ

MERSİN YPÇ: ÖĞRENCİLERİN HAYATINDA AKRAN ZORBALIĞININ ÖNÜNE NASIL GEÇEBİLİRİZ?

Tasarım Odaklı Düşünme Metodolojisinin tanımlama, fikir üretme ve prototipleme adımlarını “akran zorbalığı” problemini kullanarak keşfettiğimiz ikinci buluşmanın sonuna geldik. Ürettiğimiz yaratıcı çözüm fikirleriyle sınıflarda çözümleri test edip işleyen işlemeyen yanlarını tespit ettikten sonra revize edeceğiz. Bu süreçte değişimin öğretmenle başladığına dair inancı paylaşan ve ev sahipliği yapan Tarsus Amerikan Koleji’ne, her konuda destek veren Burcu Mutlu⁩’ya haftalar boyunca programa hazırlanan Yürütücü Öğretmenlerimiz ve Değişim Elçileri Selcen Tuğba Aytaş⁩, Ezgi İdemen Hazar⁩ ve Gözde Uysal’a,⁩ Deneyimli Öğretmenlerimiz ve Değişim Elçileri ⁩Başak Uysal⁩, Büşra Dönmez⁩, Çiğdem Dengiz, Sedanur Ünlüoğlu ve Türkay Tol⁩’a, Batman’dan, Adana’dan ve Mersin’den gelerek emek verip katılan herkese tekrar çok teşekkürler!

 

Yaratıcı Problem Çözme Program Süreci

Görseli Büyütmek İçin Üzerine Tıklayın!

 

Yürütücü Öğretmenler:

 

Gözde Uysal Hakkında

1983 yılında doğdu. Marmara Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. TEGV’in yaz kampında gönüllü eğitmenlik yaptı. İstanbul Mimar Sinan İşitme Engelliler Okulu’nda öğretmenlik yaptı. Batman’da 3,5 yıl görev yapıp bir yandan da TEGV’de çalıştıktan sonra İstanbul’da farklı okullarda 6 yıl boyunca çalıştı. İşaret Dili kursunu başarıyla tamamladı ve İstanbul Engelliler Merkezi’nde işitme engellilere matematik dersleri verdi. ALOHA MENAR’dan Mental Aritmetik Eğitimi alarak bir dershanede okul öncesi grubuna Mental Aritmetik dersi verdi. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik okudu. MEB’de Eğitimde Kapsayıcılık Öğretmen Eğitmenliği yaptı.Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir. Şu anda Mersin’de mesleğine ve Eğitim Programları ve Öğretimi yüksek lisans programına devam etmektedir.

Ezgi İdemen Hazar Hakkında

1993 yılında Eskişehir’de doğdu. Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 2016 yılında mezun oldu. Aynı yıl, TED Eskişehir Kolejinde sınıf öğretmeni olarak göreve başladı. Kaya tırmanışı, dağcılık gibi doğa sporlarına olan ilgisi ve doğada geçirdiği zamanlar, eğitim ve doğanın bir arada olması fikrini doğurduğu için Sapanca’ya yerleşti. Şimdi orman okulu liderliği eğitimi almakta ve Sapanca’da çocuklarla doğa çalışmalarını sürdürmektedir.

Selcen Tuğba Aytaş Hakkında

1991 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk ve orta öğretimini Eskişehir’de, lisans eğitimini Giresun Üniversitesi’nde tamamladı. Ankara’da başladığı mesleğine 5 yıldır TED Eskişehir Özel İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak devam etmektedir. Sosyal-duygusal beceriler üzerine çalışmaktan keyif almakta ve drama alanında kendini geliştirmektedir. Ayrıca pek çok sivil toplum kuruluşunda gönüllü faaliyetlerde yer almaktadır. 

 

Deneyimli Öğretmenler:

 

Çiğdem Dengiz Hakkında

1976 yılında Mersin'de doğdu. 2001 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. İlk görev yeri Şanlıurfa’da 6 yıl görev yaptı. Bu süre içerisinde özellikle kız çocuklarının okullaştırılması için yoğun olarak ev ziyareti yaptı. Mesleğinin ilk yılında tanıştığı izcilik faaliyetlerini 19 yıldır aralıksız olarak sürdürmektedir. Çocukların eğitiminde müzik, el sanatları ve oyuna önem vermektedir. 2016 yılında Öğretmen Ağı ile tanıştı ve Değişim Elçisi olarak çalışmalarına devam etmekte.

 

Türkay Tol Hakkında

1977’de Mersin’de dünyaya gelen Türkay Tol, Mersin İçel Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra, Marmara Üniversitesi Matematik Öğremenliği Bölümü’nden mezun oldu. İlk öğretmenlik tecrübesini, üniversitede okurken Eğitim Gönüllüleri Vakfı İstanbul ve Mersin Şubelerinde sayısal beceri ve satranç eğitimi vererek yaşadı. 2000 yılından itibaren matematik öğretmeni olarak çalışmaktadır.2005 yılında “Oyun ve Matematik”, 2007 yılında “Davinci ve Cezeri Bilimde Medeniyetler Buluşması”, 2009 yılında “Öğretmen Merkezli Eğitime Karşı Akran Öğretmenler”, 2010 yılında ise “9. Sınıf Öğrencileri için Oryantasyon” projelerini yürüttü. Projeleri aracılığıyla, ulusal ve yerel düzeyde çeşitli konferans ve çalıştaylarda sunumlar, atölyeler gerçekleştirdi. 2005 yılında yapmış olduğu “Oyun ve Matematik” çalışması 2018 yılında Eğitim Reformu Girişimi tarafından “Zamansız İyi Örnekler” olarak seçilen 6 sunumdan biri olmuş ve 15. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda paylaşılmıştır. Yaratıcı drama eğitimi almış olan Tol için canlandırma, dramatizasyon ve oyun eğitimin olmazsa olmazları arasındadır. Halen Adana Seyhan Gülbahçesi Kız Anadolu Lisesi’nde çalışmakta ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Öğretmenlerimizle 2023 Projesi”nde eğitici olarak görev almaktadır. 2018 yazında Öğretmen Ağı ile tanışan ve öğretmenlik anlayışını “yeni şeyler öğrenmekten ve bunları paylaşmaktan keyif alıyorum” diye özetleyen Tol, Adana’da Öğretmen Ağı’nın bir parçası olarak öğrenmeye ve paylaşmaya devam etmektedir. 

 

Başak Uysal Hakkında

Anadolu Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Kamu Yönetimi mezunu olan Uysal, 14 yıldır okul öncesinde öğretmenlik yapmaktadır. 2007 yılında Çağdaş Drama Eğitmenliği alan Uysal, Öğretmen Ağı'na Ankara'da yürütülen Yaratıcı Problem Çözme Programı süresince katılmıştır.

Tarih
2019-11-29 18:30 - 20:30
Konum
TED Mersin Koleji
Çeşmeli Mah Okul Caddesi No:91/A
Erdemli
Mersin, 33000
╲╱