GERİ

DİSLEKSİ VE DEHB'İ AYIRT EDEBİLİYOR MUYUZ?

Okuma güçlüğü çeken çocukların sınıf ve okul ortamına uyum sağlamakta zorlanabilir ya da ötekileştirilebilir. Özellikle ilkokul ve okul öncesi öğretmenlerinin Disleksi ve Dehb’i ayırt etme konusundaki farkındalıklarının artması, çocukların okul yaşamını kolaylaştırır. “Disleksi ve Dehb’i Ayırt Edebiliyor Muyuz?” başlıklı Karşılaşmalar etkinliğinde, özgül öğrenme güçlüğü olan Disleksi ile kısaca Dehb olarak anılan Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu farkına odaklandık. Konuşmacı Celil Soylan’a, moderatör Zeynep Özge Ünal’a ve katılan herkese çok teşekkürler!


Celil Soylan Hakkında:
1998 yılında Gazi Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra Ankara ve İstanbul'daki çeşitli kurumlarda Özel eğitim öğretmenliği ve Eğitim Koordinatörlüğü yapmıştır. Aydın Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünde okutmanlık görevinde bulunmuştur. Disleksi ve Otizmle ilgili Türkiye genelinde eğitim, seminer ve konferanslara katılarak Do Eğitim Merkezini kurmuştur. Çocukların değişimine katkıda bulunacak öğretmen ve ebeveynlerle Disleksi ve DEHB konu başlıklı gönüllü eğitimler düzenlemektedir.

Zeynep Özge Ünal Hakkında:
2015 yılından beri özel okulların çeşitli kademelerinde “Okul Psikolojik Danışmanı” nâm-ı diğer “Mutluluk Öğretmeni” olarak görev almaktadır. Eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi “Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik” yüksek lisans programında devam etmektedir. Değişimin en önemli adımlarından birinin gelişim olduğu inancıyla, 2018 yılında Yaratıcı Problem Çözme sürecinde Öğretmen Ağı ile tanışmıştır. Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden biridir.

 

 

Tarih
2019-11-05 18:00 - 19:30
Konum
Öğretmen Ağı
Hacımimi Mahallesi / Serdar-ı Ekrem Caddesi
No:30/C
Beyoğlu / İstanbul, 34425
╲╱