GERİ

1 ÖĞRETMEN 1 DOĞA KORUMACI

Çocukların ekolojik bilincinin gelişmesinin yolu, öncelikle öğretmenlerin bu konudaki farkındalığını artırmasından geçer. Çünkü öğretmenler, hem eğitimde hem de öğrencinin dünyasında oldukça etkili bir yere sahip olan en önemli rol modellerden biridir. 16. İstanbul Bienali paralelinde “1 Öğretmen 1 Doğa Korumacı” atölyesinde, öğretmenlerin ekoloji bilincinin artmasına ve dolayısıyla çevresine bu konuda farkındalık kazanmaya odaklandık. Atölye yürütücüleri WWF’ten Doğa Korumacı Nilüfer Araç ile Değişim Elçisi öğretmenler Ezgi İdemen Hazar, İklim Bahar Gören, Gözde Durmuş ve Zeliş Kurt’a, ev sahipliği yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne ve katılan herkese çok teşekkürler!

 

Ezgi İdemen Hakkında: 

1993 yılında Eskişehir’de doğdu. Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 2016 yılında mezun oldu. Aynı yıl, TED Eskişehir Kolejinde sınıf öğretmeni olarak göreve başladı. Kaya tırmanışı, dağcılık gibi doğa sporlarına olan ilgisi ve doğada geçirdiği zamanlar, eğitim ve doğanın bir arada olması fikrini doğurduğu için Sapanca’ya yerleşti. Şimdi orman okulu liderliği eğitimi almakta ve Sapanca’da çocuklarla doğa çalışmalarını sürdürmektedir.

Gözde Durmuş Hakkında: 

1987 de İstanbul'da doğdu. Lisans eğitimini Ankara Ufuk Üniversitesi’nde tamamladı. 10 yıldır İngilizce öğretmeni ve çocuklardan ilham alarak, öğrencilerin yaratıcılıklarını ortaya çıkarmayı ve beslemeyi hedefleyen içerikler tasarlıyor.

İklim Bahar Gören Hakkında: 

Lisans Eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünde tamamlayarak Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı'nda eğitimine devam etti. Yüksek Lisans eğitimi boyunca "Barış Eğitimi ve Çatışma / Uzlaşmazlık" projesinin tanıtılması, uygulanması ve yaygınlaştırılması için çalışmalar yaptı. 2014-15 yıllarında Tübitak'ta Artırılmış Gerçekliğin Oyunsallaştırılmış Eğitim Modelleri çalışmasında görev alarak ders içerikleri üretilmesine katkı sağladı. Öğretmen Ağı çatısı altında Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisi ve Yaratıcı Problem Çözme alanları üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. Gören, halen özel bir okulda Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak görev almakta. 

Nilüfer Araç Hakkında: 

Lisans eğitimi süresince farklı sivil toplum kuruluşlarında çeşitli projelerde (Flamingo Projesi, Huş Tavuğu Projesi, Önemli Doğa Alanları Projesi…) uzun süreli gönüllü proje çalışanı olarak yer aldı. Tam zamanlı gönüllülük, yarı zamanlı öğrencilik yaptığı üniversite yıllarının sonunda ‘Peyzaj Planlama (Peyzaj Mimarlığı)’ bölümünden mezun oldu. 2007’de İğneada Subasar Ormanlarının Korunması ve Yönetimi Planı’nın hazırlanmasını hedefleyen projede ‘Alan Sorumlusu’ olarak WWF-Türkiye ailesine katıldı, gönüllü ve gönülden yaptığını profesyonel olarak da yapmaya başladı. Çukurova Üniversitesi’nde halen yüksek lisans eğitimine devam ediyor ve kendisine mesleği sorulduğunda ‘Doğa Korumacı’ cevabını veriyor. Şimdilerde Geleceğimiz Buğday Eğitim Projesi’ni yürütüyor.

Zeliş Kurt Hakkında: 

AİBÜ Sınıf Öretmeniği mezunu olan Kurt, İzmir Menemen’deki Haykıran Köyü’nde Sınıf Öğretmeni olarak görev yapıyor. Çocukların sadece akademik başarısı değil sosyal, duygusal ve ruhsal olarak gelişmeleri için çalışmalar yapıyor. Doğa farkındalıkları için 3 yıldır Duvarsız Sınıflar, Özgür Çocuklar projesini yürütüyor.

 

 

Tarih
2019-11-04 18:00 - 21:00
Konum
Santralİstanbul
Emniyettepe / Kazım Karabekir Caddesi
No:2
Eyüp/İstanbul, 34060
╲╱