GERİ

1 ÖĞRETMEN 1 PSİKOLOG: AYNA

Ekim 27, 2019

Saat: 11:00-18:00

Kendinize ve sınıfınıza farklı bir bakış açısıyla bakmak, başka bir disiplinden beslenmek ister misiniz? Eğer cevabınız ‘’Evet!’’ ise, sizi öğretmenler ve farklı disiplinlerden uzmanların bir araya geldiği ‘1 Öğretmen 1 Disiplin’ atölye serisinin yenisine davet ediyoruz. “1 Öğretmen 1 Psikolog: Ayna” atölyesinde, iki alan arasındaki ortak meseleleri tartışmaya açacak, düşünerek sorgulayacak ve birlikte üreteceğiz.

Öğretmen Ağı Değişim Elçileri’nden Ezgi Temiz Çeliker’in ve Bir İZ Derneği’nden Klinik Psikolog ve Psikodramatist İnanç Sümbüloğlu’nun birlikte hazırladıkları atölyede, kendinize ve sınıfınıza dair yeni perspektifler kazanacak, sınıfınızda da uygulayabileceğiniz oyunları keşfedeceksiniz. Atölyeye katılmak isteyenleri 27 Ekim Pazar günü, 11:00 - 18:00 arasında Öğretmen Ağı Mekanı’nına bekliyoruz.

1 Öğretmen 1 Disiplin, bir öğretmen ve farklı disiplinden bir kişinin bir arada geliştirdiği ve disiplinlerarası etkileşimin eğitime nasıl katkı sunabileceğini ortaya koyduğu atölyelerdir. Müzede Drama Atölyesi, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir ancak katılım 20 kişi ile sınırlıdır. Lütfen başvurmayı unutmayın! 

 

İnanç Sümbüloğlu Hakkında

Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Psikoloji bölümünde, yüksek lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı’nda tamamladı. Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü’nden “Psikodrama Terapisti” ünvanını aldı ve aynı enstitüde eğitici eğitmeni oldu. Marmara Üniversitesi Tıp Eğitimi Doktora programına devam etmektedir. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde  Dans Terapisi eğitimi almaktadır.‘Herkes için her yerde ruh sağlığı’ ana fikri ile bireyin ve toplumun iyilik halinin geliştirilmesine ilişkin toplumsal ve kurumsal dönüşüm projelerinde çalışmaktadır. 2012’den bu yana farklı kurumlara çalışanların psikolojik iyilik halinin geliştirilmesine ilişkin danışmanlık vermektedir. İstanbul Tıp Fakültesi’nde misafir öğretim üyesi olarak Toplum Ruh Sağlığı dersleri vermektedir. Grup terapileri, forum tiyatro, psikanaliz, psikodrama ve dans terapi yöntemlerini kullanarak grup dinamiklerinin yönetimi, ayrımcılık, toplumsal cinsiyet ve sağlığın geliştirilmesine ilişkin projelerde çalışmaktadır.

Ezgi Temiz Çeliker Hakkında

Üniversite dönemi boyunca çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllülük, eğitim sorumluluğu ve eğitmenlik yaptı. Ayrımcılık, insan hakları ve toplumsal cinsiyet konularında akran eğitimi içerikleri üretti ve yaygınlaştırdı. Halen bu alanlarda çalışmalarını sürdürmektedir. Her çocuğun farklı olduğuna ve farklılaştırılmış eğitim uygulamalarının önemine inandığı için bu alanda çalışmalarını sürdürmekte, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitsel Tasarım ve Değerlendirme bölümünde eğitimine devam etmektedir. Düşünme becerilerinin geliştirilmesine yönelik eğitimler almakta ve uygulamalar yapmaktadır.  Yaratıcı drama liderliği eğitimine devam etmektedir. 

 

 

Tarih
2019-10-27 11:00 - 18:00
Konum
Öğretmen Ağı
Hacımimi Mahallesi / Serdar-ı Ekrem Caddesi
No:30/C
Beyoğlu / İstanbul, 34425
╲╱