GERİ

EKOLOJİ MÜFREDATA SIĞAR MI?

Değişen dünyada en önemli ihtiyaçlarından biri ekoloji odaklı düşünme. Dünya için hem yetişkinlerin hem çocukların alması gereken ekolojik sorumluluklar var. Öğretmenlerin çevre bilincine olan farklı bakış açıları, olumlu tüketim alışkanlıkları ve duyarlılıklar öğrencilere, ailelere ve çevreye de yansır. Değişim Elçilerinden Bilge Buhan Musa’nın konuşmacı ve yine Değişim Elçilerinden Selin Sırma Turhan’ın moderatör olduğu “Ekoloji Müfredata Sığar Mı?” Karşılaşmalar etkinliğinde müfredata çevre bilinci ile ilgili çalışmalar nasıl yerleştirilebilineceğini keşfettik. Bilge Buhan Musa'ya, Selin Sırma Turhan'a ve tüm katılımcılara çok teşekkürler!


Bilge Buhan Musa Hakkında

Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Anaokulu Öğretmenliği bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim bölümünde Yüksek Lisans

eğitimini “Okul Öncesi Öğretmenlerinde Çevre Bilinci” teziyle tamamladı. Harvard Üniversitesi Project Zero (Sanat Yoluyla Eleştirel Düşünme ) 2010, Harvard Graduate School Farklılaştırılmış Eğitim 2010, Harvard Graduate School Çoklu Zeka Eğitimi Ve Uygulamaları 2006 eğitim programlarına katıldı. 4-6 yaş çocuklar için bilişsel eğitim kitapları ve öykü kitapları yazdı. Okul Öncesi öğretmenlere ve ailelere yönelik olan www.ailedenokula.com internet sitesinin kuruculuğuna ve yayın akışını hazırlamaya devam etmektedir. Halen Koç Özel İlkokulu’nda Okul Öncesi Öğretmenliği yapmaya devam etmektedir.

Selin Sırma Turhan Hakkında

İstanbul Üniversitesi’nde Türkçe Öğretmenliği ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerini okudu. 13 yıl Türkçe Öğretmenliği yaptıktan sonra alan değiştirerek Rehber Öğretmenliğe geçti. TEGV ve Rotary Çocuk Kulübü’nde gönüllü çalışmalara katıldı. Kendisini edebiyat tutkunu bir Rehber Öğretmen olarak tanımlıyor. Öğretmen Ağı’nda Düşünme Becerileri Programı’na ve Yaratıcı Problem Çözme Programı’na katıldı. Değişimin öğretmenle başladığına inanıyor.

 

 

Tarih
2019-10-25 18:30 - 20:00
Konum
Öğretmen Ağı
Hacımimi / Serdar-ı Ekrem Caddesi
No:30/C
Beyoğlu / İstanbul, 34425
╲╱