GERİ

SINIFTA DOĞANIN DÖNGÜLERİ: EKOLOJİ TAKVİMİ

Bireylerin küçük yaştan itibaren doğayla güçlü bağlar kurması ve doğa konusunda farkındalık kazanması için doğal yaşam döngülerini okumayı öğrenmenin, biyolojik çeşitliliği tanımanın ve tüketim yerine yeterli kullanım alışkanlıkları oluşturmanın önemi büyük. Bu yıl “Yedinci Kıta” başlığıyla gerçekleşen 16. İstanbul Bienali’ne paralel düzenlenen Karşılaşmalar serisinin yenisi, “Sınıfta Doğanın Döngüleri: Ekoloji Takvimi”, İKSV Alt Kat ve Başka Bir Okul Mümkün Derneği işbirliğiyle Ekoloji Takvimi ile doğayla iç içe bir öğrenme sürecini beraber keşfettik. Değişim Elçisi Gizem Ok Uluçay’a ve Başka Bir Okul Mümkün Derneği’nden Özge Oğuz'a ve katılan herkese çok teşekkürler!

 

Özge Oğuz hakkında

1992 yılında Tekirdağ'da doğdu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünde okudu. 2013 yılında katıldığı Ekolojik Okuryazarlık Eğitmen Eğitimi ile alternatif eğitim, kırsalda yaşam, topluluk olma gibi konularla ilgilenmeye başladı. 2015 yılında Başka Öğretmenler Mümkün Öğretmen Destek Projesi’ne dahil oldu. Aynı yıl Başka Bir Okul Mümkün Derneği Ankara Kooperatifi tarafından açılan Meraklı Kedi İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak çalışmaya başladı. BBOM Öğretmen Köyü’nün kurulmasında ve programlarında gönüllü olarak çalıştı. 2017 yılından beri Kaz Dağları’nda bulunan Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi'nde çocuklarla çalışıyor. Okullarda ekoloji uygulamaları, çocuk katılımı, şiddetsiz iletişim, çocuk edebiyatı gibi konularla ilgilenmeye, üretmeye devam ediyor.

 

Gizem Ok Uluçay Hakkında: 

1982 yılında İstanbul’da doğdu. Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. Ardından Harvard University Graduate School of Education-Differentiating Instruction: Strategies for Effective Classroom Practice programını ve Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Livcon Student Coach Training Programı ile öğrenci koçudur ve halen sınıf öğretmeni olarak çalışmaktadır.

 

 

Tarih
2019-10-17 18:00 - 20:00
Konum
İKSV Alt Kat
Sadi Konuralp Caddesi / No: 5
Nejat Eczacıbaşı Binası / Kat:-1
Şişhane / İstanbul, 34433
╲╱