GERİ

ÇEKÜL İLE DOĞA, KENT VE EĞİTİM İLİŞKİSİ ÜZERİNE

Ekim 12, 2019

Saat: 10:00-13:00

Günümüz dünyasındaki şehir yaşamında çocuklar doğadan uzakta kalabiliyor, doğa ile az bağ kurabiliyor. Esasında doğa, çocuklar için en değerli öğretmenlerden. Doğanın, eğitimle nasıl kesiştiğini ve bunların kent ile ilişkisini düşünmek için ise, sizlere bir çağrımız var:

Bu yıl “Yedinci Kıta” başlığı ile düzenlenen 16. İstanbul Bienali paralelinde, ÇEKÜL Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan “Doğa, Kent ve Eğitim İlişkisi Üzerine” başlıklı Karşılaşmalar etkinliği, doğayla olan ilişkimizi güçlendirmeye odaklanacak. Karşılaşmalar etkinliğinde, 1990 yılından bu yana, Türkiye’nin doğal, tarihi ve kültürel varlıklarını korumak için çalışan ÇEKÜL Vakfı’nın doğa eğitimlerine yaklaşımı paylaşılarak, Vakfın geliştirdiği “Ağaçların Diliyle Kentim Eğitim Programı” tanıtılacak. 12 Ekim 2019 Cumartesi günü saat 10.00 ile 13.00 arasındaki etkinlikte, ÇEKÜL Vakfı’ndan Gökçen Hazen konuşmacı, Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Şahin Çevik moderatör olacak.  

İstanbul Bienali paralelindeki etkinlik, Emirgan Şerifler Yalısı'nda, herkese açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek. Kontenjanımız kısıtlı olduğundan lütfen kayıt yaptırmayı unutmayın.

Not: Karşılaşmalar etkinliğine katılımda, sınıf öğretmenlerine öncelik verilecektir.

 

Gökçen Hazen Hakkında: 

Gökçen, İstanbul’da doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinden mezun olduktan sonra meslek hayatına öğretmenlik yaparak başladı. Öğretmenlik yaşamı boyunca çocuklarda giderek artan doğa yoksunluğunu ve eğitim içeriklerindeki ekolojik yaklaşımın eksikliğini fark ederek kariyerini bu yönde devam ettirdi. On yılı aşkın süre sivil toplum kuruluşlarında “ekolojik okuryazarlık” çatısı altında her yaş ve meslek grubu için eğitim programları geliştirdi, seminerler verdi.

Son iki yıldır çevre eğitimi alanındaki çalışmalarına danışman olarak devam ediyor. Sivil toplum kuruluşları ve okullar için eğitim programları geliştiriyor, çevre eğitiminde değerler ve pedagojik yaklaşımlar konularında eğitici eğitimleri veriyor.

Şahin Çevik Hakkında: 

#seyyahogretmen Şahin Çevik, SEV İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapıyor. 

30’u aşkın ülkede eğitim araştırmaları yapmış olan Çevik, doğa ve öğrenme kavramları üzerine yaptığı çalışmalar ve uygulamalar ile de biliniyor. Orman Pedagojisi kavramını yaygınlaştırmaya çalışan #seyyahogretmen, ürettiği öğrenme tasarımları ile okul dışı uygulamalarına devam ediyor.

 

Tarih
2019-10-12 10:00 - 13:00
Konum
Emirgan Şerifler Yalısı
Emirgan / Sakıp Sabancı Caddesi
No:52
Sarıyer/İstanbul, 34467
╲╱