GERİ

NİYE HAKKIN VAR (?)

Herkesi kapsayan bir eğitim ortamının sağlanması için 28 Eylül'de Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı ev sahipliğinde peş peşe düzenlenen iki etkinlikte; Niye Hakkın Var (?) Deneyim Paylaşımı'nda ve Kapsayıcı Modellemeler Öğretmenden Öğretmene Atölyesi'nde bir aradaydık. Eğitimde Görme Engelliler Derneği Başkanı Emre Taşgın'a, Değişim Elçisi Pınar Göçen, Sözer Vurgun ve Hoşeda Ebru Kaynar'a ve #KapsayıcıEğitim için bir araya gelen herkese teşekkürler.

Emre Taşgın Hakkında

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. 2009’da kurulan Görme Engelli Ögrenciler Platformu’nun ve 2013’te kurulan Eğitimde Görme Engelliler Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı. Bazı kamu kurumlarının engelliliğe yönelik komisyonlarında aktif olarak bulundu. Engellilerin eğitimi, istihdamı ve bilgiye erişimine yönelik birçok akademik toplantıda bildiriler sunan ve aktif öğretmenliğe devam eden Taşgın, halen EGED’in başkanlığını yürütmekte olup, Gazi Üniversitesi’nde Türkiye Cumhuriyeti Tarihi alanında yüksek lisans öğrenimine devam etmektedir.

 

Pınar Göçen Hakkında

Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Farklı kültürleri yaşatma, ayrımcılıkla mücadele, yaşamda eşit erişim, engellililik ve hak temellilik üzerine kurulmuş çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışmaktadır. 2013 yılında kurulan Eğitimde Görme Engelliler Derneği’nin kurucuları arasında yer alan Göçen, halen EGED’in Yönetim Kurulu üyeliğini sürdürmekte. Denizli’de Türkçe öğretmeni olarak görev yapmakta olan Göçen, aynı zamanda Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir.

Tarih
2019-09-28 13:00 - 14:30
Konum
Cafer Sadık Abalıoğlu Vakfı Kültür Merkez
Merkezefendi / Sümer Mahalesi
No:116 / Çal Cadddesi
Denizli Merkez / Denizli, 20175
╲╱