GERİ

YPÇ İSTANBUL - ÖĞRENME ORTAMLARINDA ÖĞRENCİLERİN EKOLOJİ ODAKLI KARAR SÜREÇLERİNE KATILIMLARINI NASIL ARTIRABİLİRİZ?

Çocuklar, gündelik yaşamlarının çoğunu okulda geçiriyor. Okullar, çocuklara fikirlerini ifade etmeleri ve kendileriyle ilgili alınan kararlara katılabileceği pek çok fırsat sunuyor. Doğa, ekoloji ve sürdürülebilir yaşam ise çocukların karar alma süreçlerinde olması gereken en önemli alanlardan birkaçı. Peki, “Öğrenme ortamlarında öğrencilerin ekoloji odaklı karar süreçlerine katılımlarını nasıl artırabiliriz?” sorusunu kullanarak 4 hafta boyunca Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinin adımlarını işleyecek olan Yaratıcı Problem Çözme Programı'nın ilk buluşması, programa daha önce katılmış Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Ayşe Saday ve Duygu Aydoğan'ın yürütücülüğünde 4-5-6 Ekim'de ENKA Okulları'nın ev sahipliğinde gerçekleşti

 

Yürütücü Öğretmenler:

 

Duygu Aydoğan Hakkında:

2008 yılında mezun olduğu Trakya Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden sonra Yıldız Teknik Üniversitesinde Eğitim Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. 10 yıldır özel eğitim kurumlarında sınıf öğretmeni olarak mesleğini yapmaktadır. Öğrencilerle bir arada olmaktan aldığı hazla birlikte okul dışında yürüttüğü program geliştirme projeleri, yenilikçi öğrenme tasarımları ve içerik geliştirme çalışmalarıyla mesleki gelişimine devam etmektedir. İki yıldır Öğretmen Ağı’nın Yaratıcı Problem Çözme programında Tasarım Odaklı Düşünme Metadolojisi’ni deneyimlemektedir. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve erken çocukluk dönemindeki eğitimin önemi konularındaki çalışmalarını AÇEV Anne Destek Programı’nda gönüllü eğitimci olarak faaliyetlerini yürütmektedir. Çocuğun gözünden dünyayı keşfetme heyecanını tadan Aydoğan, eğitimde yol göstermekten çok birlikte yürümenin önemini savunuyor.

 

Ayşe Saday Hakkında:

Çukurova Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Eğitim Bilimleri/Eğitim Programları ve Öğretim alanında yüksek lisansını tamamladı. Bir dönem MEB’de devlet okullarının bütün kademelerinde İngilizce Öğretmenliği yaptı. ÇDD yaratıcı drama liderlerinden olan Ayşe Saday, kendi kurduğu yabancı diller kursunda yaratıcı dramayı ve pek çok farklı yaklaşımı kullanarak öğrenciler için dil öğrenme sürecini keyifli bir hale getirme konusunda çalışmalar yapmaktadır. “Teacher trainer” olarak öğretmenlere yönelik eğitimler planlayıp uygulamaktadır. Eğitim/Öğrenci Koçluğu, Mesleki Gelişim Uzmanlığı, P4C, Zihin Haritaları gibi birçok eğitim alanında da uzmanlığa sahip olan eğitimci, meraklı bir öğrenen olarak öğrenme ve öğretme yolculuğuna devam etmektedir.

 

 

Deneyimli Öğretmenler:

 

Belgin Gökçen Hakkında:

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulundan 1995 yılında mezun oldu. İlk görev yeri olan İstanbul’da devlet lisesinde dört yıl çalıştıktan sonra, Koç Okulu’nda göreve başladı. Gökçen, on dokuz yıldır Koç Okulu’nda Beden Eğitimi öğretmenliğine devam ediyor. Ahmet Yesevi Üniversitesi ‘Eğitim Yönetimi ve Planlaması’ yüksek lisans programını tamamladı. Bitirme projesini, ‘Geleneksel Çocuk Oyunları ve Teknolojik Oyunlar’ konusunda yaptı. Çocukluğunu özgürce oyun oynayarak geçiren Gökçen’in hayali, günümüz çocuklarının okul ve dersler dahil bol bol oyun oynayacağı ortamlar yaratmak adına yetişkinlerde farkındalık yaratmak. Bu anlamda, farklı disiplinlerde kullanılabilecek oyunlar tasarlıyor. Disiplinler arası geçiş ve farklılaştırılmış eğitim uygulamalarını da derslerinde sık sık kullanmaya özen gösteriyor. Deneyimlerini ATC (Sonbahar Öğretmen Sempozyumu) ve Öğretmen Ağı gibi platformlarda paylaşan Belgin Gökçen, en büyük hayali ‘Oyun Oynayan Okul Projesi ’ ve ‘Oyun Sokağı Projesi’ni hayata geçirerek; çözüm üreten, strateji geliştiren, işbirliği yapan, paylaşmayı bilen, bedenen ve ruhen sağlıklı, mutlu çocuklar yetişmesine katkıda bulunmak.

 

Büşra Gürtürk Hakkında:

2014 yılında Marmara Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümüne başladı. Bölümü okurken Romanya’da AIESEC aracılığı ile gönüllü eğitmenlik yaptı. Şişli Terakki, Denizatı Okullarında gönüllü stajlarını gerçekleştirdi. İlgi alanları olan drama, yaratıcı drama, orff schulwerk eğitimleri aldı. HEV Hisar Okulları’nda yardımcı öğretmenlik yapıyor. Son zamanlarda çalıştığı kurumun da benimsemiş olduğu UBD modeliyle ilgileniyor, bu modeli destekleyecek çalışmalar hazırlıyor.

 

Cüneyt Çolak Hakkında:

1979’da İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenini İstanbul da tamamladı. 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünü, 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ortaöğretim Felsefe Grubu Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans programını tamamladı. 2002 yılından itibaren çeşitli eğitim kurumlarında ( English Time, Wall Street, Koç Üniversitesi, Uğur Dershanesi, Özel Büyükçekmece Akademi İlkokulu ve Özel Bahçeşehir Bilfen Anadolu Lisesi )  farklı kademelerde öncelikle kişisel gelişimine sonrasında ise öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlama gayreti içerisinde. 

 

Gizem Ok Uluçay Hakkında:

1982 yılında İstanbul’da doğdu. Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. Ardından Harvard University Graduate School of Education-Differentiating Instruction: Strategies for Effective Classroom Practice programını ve Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Livcon Student Coach Training Programı ile öğrenci koçudur ve halen sınıf öğretmeni olarak çalışmaktadır.

 

İklim Bahar Gören Hakkında:

Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü’nü tamamlayarak aynı üniversitede Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı'nda eğitine devam ediyor. Yüksek Lisans boyunca "Barış Eğitimi ve Çatışma/ Uzlaşmazlık" projesinin tanıtılması, uygulanması ve yaygınlaştırılması için çalışmalar yaptı."AB BECAN Olgularla Çocuk İstismarı" projesinde görev alarak çeşitli izlem ve saha çalışmalarında bulundu. 2014-15 yıllarında Tübitak'ta Artırılmış Gerçekliğin Oyunsallaştırılmış Eğitim Modelleri çalışmasında görev alarak ders içerikleri üretilmesine katkı sağladı. Halen özel bir okulda Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak görev almaktadır. Öğretmen Ağı çatısı altında Yaratıcı Problem Çözme alanları üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Nuray Ardıç Hakkında:

1975’te Ankara’da oğan Ardıç, Pamukkale Üniversitesi Anaokulu Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. MEB okullarında çeşitli illerde görev yaptı. 2018 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler Ön Lisans bölümünden mezun oldu. Çağdaş Drama Derneği'nde yaratıcı drama; Medeniyet Üniversitesi’nde Çocuklarla Felsefe Kolaylaştırıcı Eğitimi, Uygulamalı Tiyatro Eğitimi, Türk Hava Kurumu Model Uçak Eğitmenliği, İzci Liderliği Eğitimi Robotik Kodlama Eğitimi, Ardino Eğitimi ve Stem eğitimlerine katıldı. Ardıç, halen öğretmenlik yapmaya devam etmektedir.

 

Tarih
2019-10-04 18:00 - 20:00
Konum
ENKA Okulları
Sadi Gülçelik Spor Sitesi
İstinye / İstanbul, 34460
╲╱